Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija
  • 29.07.2019. 11:30
  • Sisačko-moslavačka, Kutina

Petrokemija u prvih šest mjeseci ostvarila dobit od 29 milijuna kuna

Ovo je najbolji rezultat Petrokemije u prvom polugodištu u zadnjih desetak godina, istaknuo je Davor Žmegač, predsjednik Uprave Petrokemije d.d.

Foto: Petrokemija
  • 236
  • 35
  • 0

U prvih šest mjeseci 2019. godine Petrokemija d.d. ostvarila je neto dobit od 29 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine gubitak iznosio 176 milijuna kuna. Uspoređujući rezultate bez jednokratnih stavki, neto dobit za prvo polugodište iznosi 90 milijuna kuna, u usporedbi s neto gubitkom od 127 milijuna kuna u prvom polugodištu 2018. godine.

Pokretači značajno boljeg rezultata u odnosu na isto razdoblje prethodne godine su vanjski i interni utjecaji. Interni se odnose na povećani volumen prodaje u Hrvatskoj i na regionalnim tržištima, neprekinutu proizvodnju i kontrolu troškova, a vanjski na nižu cijenu plina, što je ipak djelomično kompenzirano višim cijenama naknada za emisije CO2. U usporedbi s prvih šest mjeseci 2018. nisu zabilježene nikakve značajne izmjene cijena gnojiva. 

"Ovo je najbolji rezultat Petrokemije u prvom polugodištu u zadnjih desetak godina. Takav rezultat nas ohrabruje da nastavimo procese optimizacije poslovanja, jer nas nasljeđe problema iz prošlosti još uvijek snažno opterećuje. U drugom dijelu godine nastavit ćemo s realizacijom usvojenih operativnih planova poslovanja, kontrolom troškova i pripremom kompanije za investicijski ciklus", istaknuo je Davor Žmegač, predsjednik Uprave Petrokemije d.d.
 


Tagovi

Petrokemija Dobit Davor Žmegač Prvih šest mjeseci


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]