Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija d.d.
  • 08.04.2020. 08:25
  • Sisačko-moslavačka, Kutina

Petrokemija ostvarila jedan od najboljih rezultata u svojoj povijesti

Tvrtka je u prošloj godini ostvarila neto dobit u iznosu od 140 milijuna kuna, u odnosu na 471 milijun kuna neto gubitka ostvarenog u 2018. godini.

Foto: Petrokemija.hr
  • 275
  • 48
  • 0

Nadzorni odbor Petrokemije d.d. razmotrio je i usvojio revidirane godišnje financijske izvještaje za 2019. godinu za tvrtku i Grupu, koji su danas objavljeni na mrežnim stranicama Zagrebačke burze i ove tvornice gnojiva. 

Tvrtka je, priopćili su, u prošloj godini ostvarila neto dobit u iznosu od 140 milijuna kuna, u odnosu na 471 milijun kuna neto gubitka ostvarenog u 2018. godini.

"Uspoređujući rezultate bez jednokratnih stavki, neto dobit za 2019. iznosi 209 milijuna kuna, u usporedbi s neto gubitkom od 359 milijuna kuna u 2018. godini. Jednokratne stavke ukazuju na negativan učinak vrijednosnog usklađivanja obveza za naknade na emisiju CO2, kao i na trošak otpremnina.

Na taj je način Petrokemija d.d. ostvarila jedan od najboljih rezultata u svojoj povijesti zahvaljujući većoj proizvodnji, većem volumenu prodaje na profitabilnijim tržištima i nižom cijenom prirodnog plina na europskom tržištu. U usporedbi s 2018. godinom nisu zabilježene nikakve značajne izmjene cijena gnojiva", navode. 

Podsjećamo, unatoč pandemiji rade normalno, a iz tvrtke su obavijestili kako je opskrba sirovinama dostatna za planiranu proizvodnju. 

Petrokemija: Opskrba sirovinama dostatna je za planiranu proizvodnju

“Što se tiče otpreme gotovih proizvoda, sve potrebe za sezonu koja je u tijeku bit će uredno isporučene te se procjenjuje kako će zaliha gotovih proizvoda i proizvodni proces koji je u tijeku osigurati podmirenje planiranih potreba u potpunosti na prioritetnom domaćem i većini izvoznih tržišta uvažavajući prethodno navedene rizike", naglašavaju iz Petrokemije.


Tagovi

Petrokemije d.d. Prihodi Neto dobit Neto gubitak


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: [email protected] web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ove godine sam posijala dosta bamije da mogu reći da ju zaista jedemo. Ubacimo ih u guste juhe, variva, a ja neki dan čak i u svoju pizzu. Istina, berem malo veće primjerke, ne onako delikatesno male, ali neka, svejedno je ukusna i potpuno... Više [+]