Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija
  • 25.02.2022. 15:15
  • Sisačko-moslavačka, Kutina

Petrokemija demantirala navode o zatvaranju zbog ukrajinske krize

Zbog objektivnosti informiranja moramo reagirati i istaknuti kako radimo punim kapacitetom i zadovoljavamo sve potrebe tržišta, kažu iz domaće tvornice gnojiva.

Foto: Facebook/Petrokemija d.d. Kutina
  • 2.646
  • 313
  • 0

"Vezano uz informaciju o našem 'zatvaranju' zbog ukrajinske krize, koja je plasirana u pojedinim medijima, moramo zbog objektivnosti informiranja reagirati i istaknuti kako radimo punim kapacitetom i zadovoljavamo sve potrebe tržišta", priopćili su iz tvrtke Petrokemija d.d.

Aktualna procjena je, navode, da nema strateških rizika koji bi mogli ugroziti sigurnost opskrbe mineralnim gnojivima u sezoni koja je u tijeku. Također, napominju da vezano uz opskrbu plinom, imaju ugovore s velikim i stabilnim društvima kao što su INA i PPD, koji smanjuju rizike njihovog poslovanja.

"Naravno da energetska kriza ima utjecaj na sve proizvođače mineralnih gnojiva u Europi, pa tako i na Petrokemiju, ali čude nas ovakve pojednostavljene 'prognoze", napominju.

Naglasili su kako je u 2021. godini cijena prirodnog plina dosegnula povijesno visoke razine, ali njihova tvrtka je unatoč tome zadržala stabilnu poziciju poslovanja.

Energetska kriza pogodila Petrokemiju - lani poslovali s gubitkom

Kažu i da razumiju interes za aktualna događanja i energetsku krizu, no vrlo jasno žele dati sve relevantne informacije kako bi demantirali procjene onih koji možda i nemaju kompletan uvid u trenutnu situaciju, a svojim istupima štete Petrokemiji. 

"Uprava tvrtke i nadalje će pravovremeno davati sve ključne informacije zainteresiranoj javnosti vezane uz optimizaciju poslovanja društva u aktualnim uvjetima“, zaključili su. 


Tagovi

Petrokemija Rat Ukrajina Zatvaranje Gnojiva Tvornica


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]