Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uhićen
  • 16.08.2019. 18:00
  • Brodsko-posavska, Bebrina

Peti put uhvaćen kako vozi traktor bez vozačke

Kako je četiri puta prije napravio isti prekršaj, mladić je nakon petog puta - uhićen.

Foto: PU brodsko-posavska (ilustracija)
  • 7.115
  • 486
  • 0

Peti je put, u počinjenju istog prekršaja, uhvaćen 26-godišnji traktorist. Kako je navela Policijska uprava brodsko-posavska, 12. kolovoza, oko 14 sati, u Bebrini, policijski službenici su zaustavili traktor, kojim je upravljao 26-godišnjak.

Policajci su utvrdili da vozač upravlja traktorom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, te s obzirom da su 26-godišnjaka policajci već četiri puta uhvatili u počinjenju istog prekršaja (upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje), on je uhićen i doveden u Postaju prometne policije Slavonski Brod. Policijski službenici protiv nesavjesnog vozača podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. 

Podsjećamo, na području iste Policijske uprave, samo dva dana prije, 65-godišnji je traktorist bez vozačke, ali i s neregistriranim traktorom izazvao prometnu nesreću.

"U subotu, 10. kolovoza, oko 22 sata, u Sikirevcima, na raskrižju Ulice Ljudevita Gaja i nerazvrstane ceste, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Policija je očevidom utvrdila da je 65-godišnjak (prije stjecanja prava na upravljanje vozilom) upravljao neregistriranim i tehnički nepregledanim traktorom poljskim putem od sjeveroistoka u smjeru jugozapada.

Kolnikom Ulice Ljudevita Gaja, od sjeverozapada u smjeru jugoistoka se kretao osobni automobil bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao 59-godišnjak. Dolaskom do opisanog raskrižja 65-godišnjak je traktorom ušao s poljskog puta na kolnik, a da nije propustio osobni automobil kojim je upravljao 59-godišnjak, uslijed čega je u jednom trenutku došlo do udara osobnog automobila u traktor. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a policija protiv vozača traktora podnosi odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu", navela je tad policija. 


Tagovi

Traktori Prekršaj Vozio bez vozačke


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]