Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 27.02.2023. 08:30
  • Osječko-baranjska, Lug

Peteročlana obitelj u požaru uspjela spasiti domaće životinje, sve drugo uzela im je vatra

Ne želim ovo nikome i hvala svima koji su pomogli i pomažu, znamo da je svima teško. Ako netko može, može pomoći s bilo čim. Ako i ne, hvala svima što misle na nas, skromna je supruga i majka troje djece koja još u šoku samo ponavlja da novce ne traže.

Foto: PU OBŽ/susjedi Lug
  • 1.235
  • 173
  • 0

Sve što su godinama gradili i ulagali, vatra je progutala u svega sat vremena. Od obiteljske kuće obitelji Požar u Lugu u Baranji, ostala su doslovno četiri zida, no srećom nije bilo ozlijeđenih osoba. 

Kako je navela osječko-baranjska policija, požar je izbio 24. veljače oko 23 sata, a obavljenim očevidom Policijske postaje Beli Manastir i protupožarnog inspektora utvrđeno je da je do njega došlo uslijed kapanja masnoće sa sušenog mesa na ložište, nakon čega se plamen proširio na krov pušnice, pomoćne objekte te obiteljsku kuću u vlasništvu 60-godišnjaka koji su u potpunosti izgorjeli. 

Nesreća koja je pogodila obitelj, pokrenula je međutim lavinu dobrote te je već prvih sati započela akcija prikupljanja najpotrebnijeg za peteročlanu obitelj koja je privremeno smještena na drugoj adresi u Lugu. Prvotno se donosilo u DVD Lug, no sada je moguće donijeti ju direktno obitelji. 

Susjedi odmah stigli u pomoć 

"Donijeli su nam odmah pokrivače, obuću, tko što može i puno, puno hvala svima na tome", kaže nam još šokirana Ruža Ambruš Požar koja se s obitelji u trenutku našla doslovno bez ičega. Izgorjelo je sve - dokumenti, namještaj, odjeća... 

Uspjeli su spasiti domaće životinje te su dvije krmače, svinje i prasci, dvije koze i četiri patke danas smještene u Grabovcu. "Susjedi su nam donijeli za njih kukuruz, šrota, sad opet krećemo od nule...", shrvana je majka dvojice sinova i maloljetne kćeri koja ide u 5. razred i koja je ostala i bez školske torbe i laptopa... Svega. 

Požar im je uzeo sve 

Policija je, dodaje, napisala da je požar izazvalo kapanje masnoće u pušnici, ali njoj je to malo vjerojatno. Nisu ni šunke stavili još dimiti, priča nam, bile su nasoljene, ali i one su otišle u požaru, a u samoj pušnici izgorjelo je 30 tabli slanina, kobasice... 

"Zadnju lipu smo uložili u kuću, ni prije dva mjeseca kupili nove kuhinjske elemente, nedavno kutnu garnituru", šokirano nabraja navodeći da bi im dobrodošao ormar jer odjeću koju su dobili nemaju gdje složiti. 

Šteta 35.000 eura

"Ne želim ovo nikome i hvala svima koji su pomogli i pomažu, znamo da je svima teško. Ako netko može, može pomoći s bilo čim. Ako i ne, hvala svima što misle na nas", skromna je supruga i majka troje djece koja još u šoku ne zna što bi im hitnije trebalo, ali ponavlja da novce ne traže. 

Kontakt broj Ruže Ambruš Požar je 099 487-3151.

Požar su inače ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Osijek, Dobrovoljno vatrogasno društvo Bilje i Dobrovoljno vatrogasno društvo Lug, a koliki je razmjer bio najbolje govori šteta - cijeni se na oko 35.000 eura.

P.S. Val dobrote i vaša želja za pomoći kojim ste nas tražili da objavimo i broj računa na koji možete novčano pomoći, preplavio je sve kanale Agrokluba. 

Uz dozvolu obitelji, objavljujemo IBAN HR3823400093235295544, na ime Leo Požar. 


Tagovi

Požar Obitelj Požar Ruža Ambruš Požar Vatra Šteta Izgojerla kuća Pušnica Akcija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!