Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Porez na meso
  • 22.09.2022. 15:00

PETA poziva na zabranu seksa i razmnožavanja muškarcima koji jedu meso!?

Stil života i prehrambene navike muškaraca, tvrde, podrazumijevaju konzumaciju većih količina mesa i ispuštanje 41 posto više stakleničkih plinova

Foto: Depositphoto/manya_peace_45
  • 893
  • 208
  • 0

Organizacija za prava životinja PETA je pozvala na uvođenje poreza na meso i zabranu seksa ili razmnožavanja za muškarce koji ga jedu. Kažu da poziv upućuju ne bili spasili okoliš.

Muškarci su značajnije uključeni u klimatske promjene, kažu u priopćenju. Dodaju da njihov stil života i prehrambene navike podrazumijevaju konzumaciju većih količina ove vrste hrane i ispuštanje 41 posto više stakleničkih plinova.

Žene više doprinose zaštiti klime, objavljeno je u studiji koju je u studenom 2021. objavio online znanstveni časopis PLOS ONE. 

Muškarci jedu previše mesa

"Muškarci su puno gori za okoliš žena, jer jedu previše mesa...", izjavio je vođa kampanje njemačkog tima PETA, Daniel Cox

Nada se da će žene pomoći "spasiti svijet" zabranom seksa za muškarce koji jedu takvu hranu. Naveo je da one više ne trebaju one koji svoju muškost dokazuju kroz konzumaciju mesa životinja, roštiljajući i sl., jer nanose štetu okolini.

Izražavanje muškosti? (Foto: Depositphoto/YAYImages)

Zabraniti seks ili razmnožavanje za sve nevegetarijance

Cox smatra da je uvođenje poreza na meso od 41 posto za muškarce primjereno. Za Bild je izjavio da da bi za globalne promjene bila potrebna zabrana seksa ili reprodukcije za sve muškarce koji ga jedu. Išao je toliko daleko te izračunao da bi se tako uštedjelo 58,6 t ekvivalenata CO2 tijekom godine za svako nerođeno dijete.

Političari negoduju zbog ovakvih stavova i smatraju ovu kampanju krajnje sramotnom, piše Agrarheute.

Bilo je i poziva da se tvorcima ovakvih ideja zabrani da razmišljaju. Zapitali su se za koga čuvamo klimu. Ocijenili su degutantnim okrivljivanje djeca za proizvodnju štetnog CO2.


Tagovi

PETA Porez na meso Poziv Zabrana Jedenje mesa Klimatske promjene Muškarci


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]