Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nesreće
  • 21.06.2022. 13:00

Pedesetogodišnjak s 4,17 promila sletio u jarak, a mladić (22) traktorom prignječio putnika

Pijani vozač u nedjelju je traktorom sletio u jarak. Dogodila se još jedna nesreća za vrijeme upravljanja neispravnim vozilom ove vrste u kojoj je jedan od putnika teško ozlijeđen.

Foto: Bigstock/schankz
  • 545
  • 27
  • 0

Policijski službenici su u nedjelju, 19. lipnja oko 12.45 sati zaprimili dojavu građana kako je došlo do prevrtanja traktora u Klenovniku, objavila je Policijska uprava varaždinska.

Kako je utvrđeno, na nerazvrstanoj cesti traktorom i neregistriranom pridodanom prikolicom je upravljao muškarac starosti 50 godina.

"Vozilom je upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 4.17 g/kg i bez vozačke dozvole i u vrijeme zabrane polaganja vozačkog ispita za F kategoriju", navode iz policije.

Traktorom je izašao van kolnika i sletio u cestovni jarak, a vozač je ispao iz sjedala.

Pijan vozio traktor - kazna do 20 tisuća kuna

Po djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije 50-godišnjak je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu, gdje mu je pružena medicinska pomoć. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane, navode.

"Protiv okrivljenog vozača policijski službenici podnijeti će Prekršajni nalog", zaključili su iz policije.

Registriran za jednog, a prevozio dva putnika

Kako je objavila Policijska uprava međimurska, u srijedu, 15. lipnja 2022. godine oko 17 sati na lokalnoj prometnici između Gornje Dubrave i Gornjeg Mihaljevca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 51-godišnji putnik iz traktora.
 
"Vozač rođen 2000. godine upravljao je tehnički neispravnim vozilom, čakovečkih registarskih oznaka te je pritom u kabini prevozio dvojicu putnika (traktor registriran za prijevoz jednog putnika)", navode.

U jednom trenutku na ravnom dijelu prometnice zbog tehničke neispravnosti uređaja za upravljanje, vozač je izgubio nadzor nad upravljanjem te je došlo do zanošenja i rotiranja, a potom i silaska vozila u cestovni jarak.

"Nakon toga ono se prevrnulo na bočnu stranu, dok je kabina prignječila 51-godišnjeg putnika", stoji u objavi policije.

U izvlačenju ozlijeđenog putnika sudjelovali su pripadnici JVP-a Čakovec. Nakon izvlačenja ozlijeđeni je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u opisanoj nesreći zadobio teške ozljede opasne po život te je zadržan na liječenju.

U trenutku nesreće u traktorskoj kabini prevozio se i 32-godišnjak, koji u nesreći nije ozlijeđen.

Protiv 22-godišnjeg vozača traktora, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, zaključili su iz PU međimurske.


Tagovi

Nesreće Policija Traktor Alkohol Neispravno vozilo


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs