Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Privredna banka Zagreb
  • 07.09.2018. 16:30

PBZ pokrovitelj projekta "Zlata vrijedan" - Agro Puškarić najbolji OPG u 2018. godini!

Privredna banka Zagreb je kao financijski pokrovitelj projekta osigurala novčane nagrade za najbolje OPG-ove: 30.000 kuna za prvo, 20.000 kuna za drugo i 10.000 kuna za treće mjesto te 10.000 kuna za najbolju mladu nadu.

Foto: Privredna banka Zagreb
  • 1.362
  • 95
  • 0

Agro Puškarić iz Kaniške Ive u vlasništvu Marija Puškarića najbolje je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG) u Hrvatskoj u 2018. godini. U organizaciji Večernjeg lista i Ministarstva poljoprivrede, proglašenje pobjednika i dodjela godišnje nagrade za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo "Zlata vrijedan" održano je na seoskom gospodarstvu obitelji Kezele u Šumećanima pokraj Ivanić Grada. 

Vrijednost projekta "Zlata vrijedan" prepoznala je i Privredna banka Zagreb koja je bila ovogodišnji partner projektu te je kao financijski pokrovitelj projekta osigurala novčane nagrade za najbolje OPG-ove: 30.000 kuna za prvo, 20.000 kuna za drugo i 10.000 kuna za treće mjesto te 10.000 kuna za najbolju mladu nadu.

Marijo Puškarić obrađuje 350 hektara zemlje

OPG Marija Puškarića nagrađen kao najbolji jer u Kaniškoj Ivi suvremenom mehanizacijom obrađuje 350 hektara zemlje na kojoj uzgaja industrijski krumpir, češnjak, crveni i žuti luk, pšenicu, kukuruz, soju i cikoriju koju jedinu u Hrvatskoj i proizvodi.

vd
Drugo mjesto osvojio je OPG Andrije Drempetića

Po izboru stručnog žirija, drugo je mjesto osvojio OPG Andrije Drempetića iz Donje Stubice, ekološki proizvođač jagoda i raznih vrsta povrća koje prerađuje u zimnicu. Nagradu od 20 tisuća kuna u njegovo je ime preuzela majka Marija, a nagradu je dodijelio izvršni direktor PBZ-a Robert Stepančić.

Treće je mjesto pripalo poljoprivrednom obrtu Mirka Boškovića iz Cerne u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji na 42 hektara uzgaja šparoge, grašak, šećerac, cvjetaču, papriku, lubenicu i soju. 

Jože Želježnjak najbolja mlada nada

Za najbolju mladu nadu u poljoprivredi proglašen je Jože Želježnjak iz Veselića, sela u općini Ribnik nedaleko od granice sa Slovenijom. Želježnjak na 20 hektara uzgaja industrijsku konoplju, suncokret, lan, tikve uljarice, proso, pir, pšenicu, kukuruz, zob i ječam.

Privredna banka Zagreb odlučila je podržati projekt "Zlata vrijedan" jer je i u svom poslovanju posebno aktivna u pružanju potpore poljoprivrednicima kroz COSME kredite za nabavu opreme, te AGRO kredite za pripremu proljetne i jesenske sjetvu.

Za više informacija obratite se Privrednoj banci Zagreb na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

PBZ Zlata vrijedan 2018 Poljoprivreda Mlada nada Najbolji OPG


Partner

Privredna banka Zagreb d.d.

Radnička cesta 50, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: 01/6360 000, e-mail: com@pbz.hr web: https://www.pbz.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

TOP 3 vrste mesa koje preporučuju stručnjaci

Svijest ljudi o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane raste, pri čemu tu spada i meso. Prema Njemačkom društvu za prehranu (DGE), preporuke za unos mesa iznose 300-60...

Više [+]