Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro Arca 2014.
  • 07.05.2014. 16:00

Ovog vikenda testirajte svoje prskalice i atomizere

Ovogodišnji program Agro Arce, u skladu sa novom EU direktivom o obveznom pregledu tehničkih sustava u zaštiti bilja, između ostalog, uključivat će preglede prskalica i atomizera

Foto: depositphotos.com, lightpoet
  • 308
  • 25
  • 0

Ulaskom u Europsku uniju, Hrvatska je dobila direktivu da svi uređaji proizvedeni prije 1995. godine moraju biti pregledani najkasnije do 26. studenog ove godine. Nakon isteka navedenih datuma, moguće je koristiti samo one uređaje koji su prošli pregled i posjeduju naljepnicu o ispravnosti ovlaštene ispitne stanice.

U skladu s tim, Ispitna stanica strojeva za zaštitu bilja Zavoda za mehanizaciju Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku u sklopu ovogodišnje 7. Agro Arce, koja će se za vikend održati u Biogradu na Moru, obavljat će testiranja tehničkih sustava u zaštiti bilja - atomizera i prskalica, na igralištu Osnovne škole Biograd na Moru.

Očistite spremnik tekućine prije testiranja

Svi zainteresirani, u vremenu od 9 do 15 sati, mogu doći sa pripremljenim poljoprivrednim strojevima, što podrazumijeva opran i očišćen kompletan sustav (ispran spremnik tekućine i napunjen s 2/3 čiste vode s kompletiranim i očišćenim mlaznicama). Cijena testiranja kretat će se od 500 do 800 kuna ovisno o broju mlaznica.

Svi poljoprivrednici koji testiraju uređaje koji se koriste pri zaštiti bilja dobit će valjani znak tehničke ispravnosti, što su po novom Zakonu o održivoj uporabi pesticida, dužni imati. Naime, ulaskom Hrvatske u EU naslijeđena je direktiva 2009/128/EC i 2006/42/EC koja propisuje obavezni pregled tehničkih sustava u zaštiti bilja (atomizeri i ratarske prskalice). Navedena direktiva uvedena je u Pravilnik o održivoj uporabi pesticida (NN 142/12), prema kojem svi uređaji pri zaštiti bilja do studenog 2016. moraju nositi naljepnicu o redovitom tehničkom pregledu, a uređaji koji su proizvedeni prije 1995. godine moraju biti pregledani najkasnije do studenoga 2014. godine.

Foto: depositphotos.com, lightpoet


Tagovi

Agro Arca Biograd na Moru Prskalice Atomizeri Testiranje Tehnički pregled Naljepnica o ispravnosti Pesticidi


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]