• Prosvjed u Francuskoj
  • 02.04.2014. 11:50

Ovi poljoprivrednici ne žele završiti u muzeju

Francuski poljoprivrednici prosvjeduju protiv Zajedničke poljoprivredne politike ukazujući na uništavanje malih gospodarstava!

Foto: depositphotos.com
  • 260
  • 36
  • 0

Česta je pretpostavka hrvatskih poljoprivrednika kako u Europskoj uniji cvjetaju ruže, teče med i mlijeko, kako je svima osim njima, sjekira pala u med. No, nedavni prosvjedi u Francuskoj govore drugačije, a nisu jedini primjer nezadovoljstva Zajedničkom poljoprivrednom politikom koju propagira EU, a koja za cilj ima, kako kažu, uništavanje malih proizvođača. Situacija - svugdje ista, prognoza - ništa novo.

Prije nekoliko dana, ispred poznatog francuskog muzeja Louvre, stigli su poljoprivrednici, ali nisu bili sami. Sa sobom su poveli i svoje ovce koje su u sklopu prosvjeda također izrazile nezadovoljstvo reformom Zajedničke poljoprivredne politike u EU. Grupa francuskih uzgajivača okupila se simbolično baš ispred muzeja jer ne žele u njemu i završiti, a kako je krenulo, poljoprivreda će kažu, kao zanimanje izumrijeti.

Uzgajivači se naime protive vladinim najavljenim mjerama u poljoprivredi za koje tvrde da će uništiti male proizvođače. Kako prenose francuski mediji, ovih dana vlada i sindikati trebali bi održati posljednje konzultacije prije početka primjene novih mjera koje bi na snazi trebale ostati sljedećih sedam godina.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Louvre Prosvjed Mali proizvođači ZPP Zajednička poljoprivredna politika Reforma Louvre Ovce EU Poljoprivredna politika Nezadovoljstvo


Autor

Ivana Vasic

Više [+]

Terenska reporterka i vanjska suradnica portala Agroklub sa dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj novinarskoj sceni. U slobodno vrijeme bavi se vinogradarstvom i voćarstvom.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Mozgalica⁉️
- Što je prikazano na fotografiji?

Foto: Tomislav Januš