Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EU fondovi
  • 16.10.2015. 16:10

Ove godine iz EU za poljoprivedu 3 milijarde kuna

Ministarstvo poljoprivrede ove će godine iz fondova EU povući tri milijarde kuna?

  • 2.236
  • 317
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede ove će godine iz fondova EU povući tri milijarde kuna, izjavio je u četvrtak ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina na otvaranju obnovljene zgrade Šumarije Novska.

Odgovarajući na pitanje novinara koliko će Ministarstvo poljoprivrede tijekom 2015. godine povući iz europskih fondova, kazao je da će iz Kohezijskog fonda, Fonda za regionalni razvoj, Poljoprivrednog fonda, Fonda ribarstva i Europskog jamstvenog fonda biti povučeno tri milijarde kuna.

750 milijuna dodatnih sredstava

"Pored toga, ovih dana podijelit ćemo poljoprivrednicima 750 milijuna kuna dodatnih sredstava koja su također stigla iz EU-a", rekao je Jakovina. Prema najkonzervativnijim procjenama, samo Ministarstvo poljoprivrede ove godine vratit će 80% od 3,6 milijardi kuna, koliko Hrvatska godišnje uplaćuje u proračun EU-a, kaže Jakovina.

Ulaganja u obnovu šuma

Govoreći o rezultatima Hrvatskih šuma u zadnje četiri godine, istaknuo je ulaganja u biološku obnovu šuma, odgovorno i održivo upravljanje prirodnim resursima, podizanje standarda rada te uspostavu pozitivnog odnosa šumarstva s lokalnim zajednicama. Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Ivan Pavelić, Hini je rekao kako će ta tvrtka ove godine uložiti 612 milijuna kuna od čega preko 450 milijuna u biološku obnovu šuma, a ostalo u ceste, opremu i obnovu objekata.

Ministar Jakovina je s gradonačelnikom Novske Vladom Klasanom obišao i dvije industrijske zone te tekstilnu tvornicu koja za 20 dana započinje s radom i u čiju gradnju je njemački vlasnik uložio 13 milijuna kuna. Ministar je i sudjelovao na tribini gdje se govorilo o korištenju fondova Europske unije namijenjenih poljoprivredi, koju je pripremila Akademska zajednica Novske.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Tihomir Jakovina EU fondovi Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske šume Ivan Pavelić Vlado Klasan


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije