Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cijepljenje
  • 14.01.2022. 15:00

Ovce i koze u kampanji cijepljenja protiv Covida-19

Njemački stočari ozbiljno su shvatili pandemiju korona virusa i važnost cijepljenja. Poruku su poslali pomoću svojih ovaca i koza

Foto: YouTube/screenshot
  • 291
  • 82
  • 1

Koliko ozbiljno shvaćaju težinu pandemije korona virusom i važnost cijepljenja, pokazali su njemački stočari koji su početkom ove godine proveli kampanju u kojoj su glavnu ulogu imale ovce i koze. U Schneverdingenu u Donjoj Saskoj su okupili oko 700 ovaca i koza i oblikovali ih u injekciju veličine oko 100 metara. 

"Ovce znaju da ako je stado sigurno, onda je sigurna i svaka ovca. Otuda ova kampanja koja je privukla svjetsku pozornost", komentira idejni pokretač Hanspeter Etzold na svom blogu Natuerlich Teambuilding

Kako su potaknuli životinje da se formiraju u ovaj oblik? Kruhom kojega su rasporedili po travi. Nakon što su ih pustili, one su ga u pet minuta već sažvakale. 

Kako piše Etzold, Njemačka daleko zaostaje kada je u pitanju cijepljenje u zapadnoj Europi. "Trenutno je cijepljeno samo 70 posto ljudi, a svega 40 posto ih je već dobilo dopunsku dozu. Ali sve dok većina nije cijepljena, virus će nastaviti stvarati nove mutacije koje narušavaju zaštitu cjepiva", rezonira ovaj stočar koji poručuje kako je cijelom svijetu potreban imunitet krda. 

Kako je izgledala ova kampanja, pogledajte u videu: 


Tagovi

Imunitet krda Injekcija Kampanja Cijepi se Hanspeter Etzold


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.