Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Službene kontrole
  • 20.05.2020. 16:30

Otvoreno je javno savjetovanje o Nacrtu Zakona o službenim kontrolama

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je javno savjetovanje o Prijedlogu nacrta zakona o službenim kontrolama i drugim službenim aktivnostima koje se provode sukladno propisima o hrani, hrani za životinje, o zdravlju i dobrobiti životinja, zdravlju bilja i sredstvima za zaštitu bilja.

Foto: Depositphotos/apid
  • 117
  • 8
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo javno savjetovanje. Riječ je o Prijedlogu nacrta Zakona o službenim kontrolama i drugim službenim aktivnostima koje se provode sukladno propisima o hrani, hrani za životinje, o zdravlju i dobrobiti životinja, zdravlju bilja i sredstvima za zaštitu bilja.

Kako pojašnjavaju, ovim se Zakonom utvrđuju nadležna tijela i njihove zadaće vezano uz organizaciju, provedbu i koordinaciju službenih kontrola i drugih službenih aktivnosti, financiranje službenih kontrola, načine administrativne pomoći i suradnje, komunikacije i izvješćivanja, granične kontrolne postaje, kontrolne točke, ostale granične prijelaze i carinska mjesta za uvoz, daljnji prijevoz pošiljaka, pristojbe i naknade za službene kontrole, uređenje sustava službenih i referentnih laboratorija, uspostavljanje računalnog informacijskog sustava za upravljanje informacijama i podatcima u vezi sa službenim kontrolama te prekršajne odredbe.

Savjetovanje i sve infomacije o njemu možete pronaći ovdje

Unutar nadležnih tijela za provedbu službenih kontrola u okviru ovoga Zakona za provedbu unutarnje revizije nadležne su samostalne jedinice za unutarnje revizije.

Unutarnja revizija mora se obavljati u skladu s:

  • međunarodnim revizijskim standardima za unutarnju reviziju
  • propisima i smjernicama koje uređuju unutarnju reviziju u Republici Hrvatskoj
  • Odlukom Komisije 2006/677/EZ.

Samostalna ustrojstvena jedinica za unutarnju reviziju ministarstva nadležnog za poljoprivredu provodi unutarnje revizije nad ustrojstvenim jedinicama ministarstva nadležnog za poljoprivredu, nad delegiranim tijelima i fizičkim osobama kojima su delegirane zadaća službenih kontrola i drugih službenih aktivnosti u nadležnosti ministarstva nadležnog za poljoprivredu u okviru ovoga Zakona.

Nadležna ustrojstvena jedinica za unutarnju reviziju unutar Državnog inspektorata provodi unutarnje revizije nad ustrojstvenim jedinicama Državnog inspektorata.

Financijska sredstva potrebna za provedbu službenih kontrola i drugih službenih aktivnosti osiguravaju se u državnom proračunu.

Savjetovanje je otvoreno do: 20.6.2020.


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Savjetovanje Nacrt Kontrole Nadležna tijela


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]