Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjetodavna služba u Pleternici
  • 15.12.2017. 09:00

Otvoren novi ured Savjetodavne službe

Prema Tušekovim riječima, na pleterničkom području je velik broj poljoprivrednika koji se brzo razvijaju te je otvaranje ovog ureda bilo nužno, kako bi se proizvođači mogli što brže kvalitetno informirati.

Foto: screenshot/youtube.com
  • 849
  • 87
  • 0

Ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić potpisali su ugovor o korištenju prostora Poduzetničkog inkubatora Pleternica gdje su otvorili novi ured Savjetodavne službe.

Prema Tušekovim riječima, na pleterničkom području je velik broj poljoprivrednika koji se brzo razvijaju te je otvaranje ovog ureda bilo nužno, kako bi se proizvođači mogli što brže kvalitetno informirati.

"Dostupnost Savjetodavne službe ovdje u Poduzetničkom inkubatoru svakako će doprinijeti tome da poljoprivrednici mogu na vrijeme brzo i adekvatno dobiti sve potrebne informacije i druge usluge Savjetodavne službe. U prethodnom razdoblju u ovom centru smo održavali edukacije tako da je to samo nastavak dosadašnje suradnje. Najvažnije je da će savjetnici svaki dan sjediti ovdje i raditi s poljoprivrednicima", rekao je Tušek.

Ruralni razvoj je zajednički cilj

Gradonačelnica Pleternice naglasila je kako je upravo Poduzetnički inkubator pravo mjesto za osnivanje ureda Savjetodavne službe, jer obje institucije imaju zajednički cilj, a to je ruralni razvoj.

"Ono što je Poduzetnički centar za naše obrtnike, poljoprivrednike, poduzetnike kao jedno savjetodavno tijelo, to je u svakom slučaju i Savjetodavna služba. Otvaranje ovog ureda u Pleternici, vjerujte mi, imat će značajan doprinos za daljnji razvoj naših poljoprivrednih gospodarstava", rekla je Antonija Jozić.

Podružnica Savjetodavne službe Požeško-slavonske županije broji 11 djelatnika, koji će od sada raditi u četiri ureda. Otvaranjem novog, bit će potrebna preraspodjela stručnjaka, ali pomoć poljoprivrednicima će biti brža, kvalitetnija i dostupnija. Ured Savjetodavne službe u Pleternici, otvoren je svakim radnim danom od 7 do 15 sati.

Potrebno još više stručnjaka

"Cilj je bio da dođemo što prije i bliže krajnjem korisniku. Imamo od 15 do 20 kilometara udaljenosti do općine Čaglin i drugih dijelova koji su bili teže dostupni Savjetodavnoj službi. Otvaranje ovog ureda je pravi put da napravimo dobar posao", rekao je Ivica Prpić, pročelnik podružnice Savjetodavne službe Požeško-slavonske županije.

Savjetodavna služba na području cijele Hrvatske ima nešto više od 280 djelatnika. Prema riječima ravnatelja Tušeka, s obzirom na broj poljoprivrednika, potrebno je još više stručnih savjetnika.

"Intenzivno radimo na tome da povećamo broj djelatnika, da u nekom kratkoročnom periodu imamo u svakoj općini i svakom gradu barem jednog savjetodavca", ističe Tušek.

Na području Grada Pleternice je 850 registriranih OPG-a, a 250 ih ima zaposlene djelatnike.

"Mogu se pohvaliti da je u ovoj godini za naša poljoprivredna gospodarstva i tvrtke koje se bave poljoprivredom, na području našeg grada odobreno 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Jedine dvije potpore iz Mjere 4 koje su odobrene u Požeško-slavonskoj županiji, odobrene su u Pleternici", rekla je gradonačelnica Pleternice.

Foto: screenshot/youtube.com


Tagovi

Savjetodavna služba Pleternica Novi ured Zdravko Tušek


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Malo današnjih radova na njivi, lavanda i gost u lavandi.