Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječka tržnica
  • 20.08.2021. 12:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Osijek prvi u Hrvatskoj po broju certificiranih OPG-ova na tržnici

Čak 80 certifikata uručeno je u sklopu projekta "Proizvodi hrvatskog seljaka“ obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koji svoje proizvode prodaju na osječkoj tržnici.

Foto: Maja Celing Celić
  • 189
  • 249
  • 0

Čak 80 certifikata uručeno je u sklopu projekta "Proizvodi hrvatskog seljaka“, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koji svoje proizvode prodaju na osječkoj tržnici.

Time je, gradska Tržnica Osijek po 13. put potvrdila status certificirane tržnice na kojoj se točno zna tko i što prodaje, ali i ono najvažnije, podrijetlo proizvodna, stoji u priopćenju Grada Osijeka.

"Na ovaj način se štiti naša domaća proizvodnja i omogućava direktna prodaja sezonskih domaćih proizvoda, koje su obiteljska poljoprivredna gospodarstva uzgojila na svojim njivama odnosno u plastenicima i vrtovima“, rekao je ovom prigodom osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković osobito je naglasila važnost kratkih lanaca opskrbe.

"Ovdje imamo svježe ubrane i dopremljene kvalitetne domaće proizvode, što je osobito važno jer tako našim sugrađanima i posjetiteljima nudimo mogućnost zdravije prehrane. Ono što je jučer bilo u zemlji, danas je na stolu“, istaknula je.

Prema podacima Udruge hrvatskih tržnica, Grad Osijek je prvi po broju certificiranih proizvođača domaćih proizvoda u Hrvatskoj.

Podsjećamo, kupovanje na glavnoj osječkoj tržnici od prošle godine moguće je obaviti od kuće ili s radnog mjesta - virtualno, odnosno preko stranice eCeker. 


Tagovi

Osječka tržnica Certifikati Proizvodi hrvatskog seljaka OPG


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]