• Poplavljena područja
  • 16.06.2014. 13:50

Osijek donirao dva stroja za sanaciju vode u Gunji

Grad Osijek donirao strojeve za ocjeđivanje poljoprivrednog zemljišta Općini Gunja

Foto: freepik.com
  • 65
  • 5
  • 0

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Vrkić i načelnik Općine Gunja Hrvoje Lucić potpisali su Ugovor kojim Grad Osijek donira dva podrivača Ripper 3.550 namijenjena ocjeđivanju poljoprivrednog zemljišta, za sanaciju poplavljenih područja u Općini Gunja.

Radi se o strojevima iz proizvodnog programa osječkog OLT-a ukupne vrijednosti 58.905,00 kuna. U ovoj situaciji Grad Osijek je uspio pomoći poplavljenim područjima Posavine, istodobno osiguravši mogućnost proizvodnje radnicima OLT-a.

Iako se radi o proizvodji samo dva stroja, gradonačelnik Vrkić i načelnik Lucić iskazali su nadu da će i ostali gradonačelnici velikih hrvatskih gradova, kao i Vlada RH, pratiti ovaj primjer, što bi osiguralo radnicima OLT-a posao kojim bi mogli premostiti trenutne teškoće poslovanja, a nastradala područja dobila bi potrebitu poljoprivrednu mehanizaciju, osiguran servis i sve ostale usluge neophodne što skorijoj normalizaciji poljoprivredne proizvodnje.

Foto: freepik.com


Tagovi

Grad Osijek Donacija Ivan Vrkić Hrvoje Lucić Ripper Podrivač Gunja Ocjeđivanje poljoprivrednog zemljišta Posavina OLT Poplave


Autorica

Nikolina Fako

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uletjelo dijete u stan, pocikuje, sretna. Pitam: dobila si 5. Da, jesam, odgovara usput i pokazuje m... Pročitaj cijelu bilješku »