• Poplavljena područja
  • 16.06.2014. 13:50

Osijek donirao dva stroja za sanaciju vode u Gunji

Grad Osijek donirao strojeve za ocjeđivanje poljoprivrednog zemljišta Općini Gunja

Foto: freepik.com
  • 61
  • 5
  • 0

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Vrkić i načelnik Općine Gunja Hrvoje Lucić potpisali su Ugovor kojim Grad Osijek donira dva podrivača Ripper 3.550 namijenjena ocjeđivanju poljoprivrednog zemljišta, za sanaciju poplavljenih područja u Općini Gunja.

Radi se o strojevima iz proizvodnog programa osječkog OLT-a ukupne vrijednosti 58.905,00 kuna. U ovoj situaciji Grad Osijek je uspio pomoći poplavljenim područjima Posavine, istodobno osiguravši mogućnost proizvodnje radnicima OLT-a.

Iako se radi o proizvodji samo dva stroja, gradonačelnik Vrkić i načelnik Lucić iskazali su nadu da će i ostali gradonačelnici velikih hrvatskih gradova, kao i Vlada RH, pratiti ovaj primjer, što bi osiguralo radnicima OLT-a posao kojim bi mogli premostiti trenutne teškoće poslovanja, a nastradala područja dobila bi potrebitu poljoprivrednu mehanizaciju, osiguran servis i sve ostale usluge neophodne što skorijoj normalizaciji poljoprivredne proizvodnje.

Foto: freepik.com


Tagovi

Grad Osijek Donacija Ivan Vrkić Hrvoje Lucić Ripper Podrivač Gunja Ocjeđivanje poljoprivrednog zemljišta Posavina OLT Poplave


Autorica

Nikolina Fako

Nikolina Fako

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi