Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osiguranje
  • 03.04.2022. 20:30

Osiguranjem do stabilne i mirnije poljoprivredne proizvodnje

Croatia osiguranje je samo u 2021. godini obradilo 48 tisuća šteta i isplatilo 458 milijuna kuna hrvatskim poduzetnicima.

Foto: Bigstock/fotokostic
  • 520
  • 131
  • 0

Klimatske promjene i globalni događaji zadnjih godina pokazali su koliko mogu utjecati na poljoprivrednike i općenito sve poduzetnike, a posljedice za mnoge od njih bile su katastrofalne. 

Samo prošle godine Croatia osiguranje obradila je 48 tisuća šteta i isplatila 458 milijuna kuna hrvatskim poduzetnicima. Domaća osiguravajuća kuća poseban fokus, naime, stavlja na male i srednje s kojima rade posebno educirani agenti koji ih detaljno savjetuju, izrađuju za njih fleksibilne modele osiguranja i prate ih tijekom razvoja njihovog poduzeća.

"Svaki poduzetnik iz bilo kojeg sektora dobiva osiguranje kakvo želi i treba, ugovora samo ona koja su mu najvažnija i tako čuva budućnost svog poslovanja, ali i onu svojih zaposlenika, te osigurava normalno poslovanje bez obzira ne neočekivane probleme i događaje", napominju iz ove kuće. 

Da svaka kriza iznova pokaže koliko je bitno unaprijed razmišljati o rizicima i raditi sve da se ti oni umanje, naglašava i Matija Žulj, osnivač i direktor AGRIVI-ja prvog hrvatskog agritech startupa, koji je prerastao u tehnološku kompaniju čije se rješenje za digitalizaciju poljoprivrede koristi na svim naseljenim kontinentima..

"U tom kontekstu smatram iznimno važnim osigurati se od ključnih rizika, a tu nam je Croatia osiguranje vrijedan partner", hvali suradnju. 

Pokrivanje gubitaka zbog suše 

Zadovoljan je i Borislav Bićanić, vlasnik OPG-a iz Oštrog Vrha koji se sa svojom obitelji već više od dva desetljeća bavi poljoprivredom. Kako kaže, bez osiguranja za one koji žive od poljoprivrede nema ni stabilne proizvodnje, a svoje usjeve ne mogu prepustiti slučaju. 

"Suša nam postaje sve veći problem i uz njihovo osiguranje, koje nam je automatski isplatilo štetu, pokrili smo gubitke u proizvodnji", navodi Bićanić. 

Osiguranje usjeva od suše uz automatsku naknadu za smanjene prinose

Da je pouzdan partner govori i zadovoljstvo klijenata iz ostalih sektora, koji ne ističu samo brzu i sigurnu isplatu šteta kao najveću prednost, već i cijeli proces ugovaranja i vođenja osiguranja.

"Imali smo veoma teško i nepredvidivo razdoblje koje je ostavilo veliku štetu na naše poslovanje. Trebala nam je renovacija hotela nakon potresa. Tada su se iskazali, od prvog poziva i kontakta s agentom do same isplate štete u segmentu osiguranja imovine", komentirao je poduzetnik Domagoj Dujić, suvlasnik heritage hotela Manda u Zagrebu.

Suša i ove godine ugrožava usjeve (Foto: M. Popić)

Na kraju dana, kaže on, bez obzira koliko bio težak nekako lakše predahne jer zna da u cijeloj toj priči nisu bili sami. "Od brzine obrade zahtjeva preko susretljivosti agenata do isplaćene štete, jednostavno znam da su naš posao, zaposlenici, gosti pa i sami hotel sigurni. Taj osjećaj nema cijenu", rekao je dodavši da ne žele stvari prepuštati sudbini i zato su osigurali svoje poslovanje do najsitnijih detalja.

Program se prilagođava korisniku

Inače, kako naglašavaju iz Croatia osiguranja, vodeći brigu o potrebama poduzetnika, ali i stalnim praćenjem tržišta i trendova u sektoru malog i srednjeg poduzetništva, najintenzivnije rade s poljoprivrednicima, poduzetnicima u turizmu i ugostiteljstvu, IT sektoru, te maloprodaji, nekretninama, građevini, proizvodnji, zdravstvu i profesionalnim uslugama, ali i ostalim mikro poduzećima i obrtnicima.


Tagovi

Borislav Bićanić Matija Žulj Domaguj Dujić Croatia osiguranja Osiguranje usjeva


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Croatia osiguranje d.d.

Vatroslava Jagića 33, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: 0800 1884, fax: +385 1 63 32 020, e-mail: info@crosig.hr web: http://www.crosig.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P