Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera pomoći
  • 02.04.2021. 12:30

Osigurana dodatna 621 tona stočne hrane za područja pogođena potresom

Tako će se osigurati hranidba 1.800 goveda, 3.500 svinja, 500 ovaca i koza, 10.000 peradi i 1.000 konja, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Depositphotos/Syda_Productions (ilustracija)
  • 94
  • 80
  • 0

Sklopljen je Ugovor o nabavi stočne hrane za potresom pogođena područja u ukupnoj vrijednosti od 1,3 milijuna kuna s Tvornicom stočne hrane d.d. iz Čakovca te je započela isporuka hrane u skladišta stočne hrane u Petrinji i Glini, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Ugovor je, navode, proveden temeljem Odluke Vlade kojom je dala suglasnost Ministarstvu poljoprivrede za poduzimanje izvanredne mjere pomoći za ublažavanje šteta od potresa koja uključuje nabavu 621.500 kilograma stočne hrane, temeljem čega će se osigurati hranidba 1.800 goveda, 3.500 svinja, 500 ovaca i koza, 10.000 peradi i 1.000 konja.

Stočna hrana isporučivat će se u skladišta u Petrinji i Glini, sukcesivno u razdoblju od 90 dana u intervalima od 14 dana prema dogovorenim količinama.

"Izvanrednom mjerom pomoći osigurava se nesmetana hranidba stoke na područjima pogođenim potresom u svrhu osiguravanja nastavka stočarske proizvodnje, stvaranje prihvatljivih tehnoloških uvjeta za uzgoj, očuvanje zdravlja stoke i provedbu mjera dobrobiti domaćih životinja“, pojašnjavaju iz Ministarstva.

Tako je do sada u skladištima stočne hrane zaprimljena 1.421 tona hrane, od čega je 1.393 razdijeljeno poljoprivrednicima u potrebi na potresom pogođenim područjima.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ugovor o nabavi Stočna hrana Potres Tvornica stočne hrane d.d.


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kombajn kamp u Novocommerce Internationalu 🙂