Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Komunalna infrastruktura
  • 09.07.2015. 23:35

Opuzenu 2,3 milijuna kuna iz IPARDA

Mogućnost dobivanja IPARD sredstava za izgradnju, modernizaciju i razvoj ruralne infrastruktre, iskoristio je i grad Opuzen. Kako bi se zbog opsežnih radova što kraće otežavao promet, radilo se i noću.

Foto: grad Opuzen
  • 158
  • 19
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je još jedan projekt iz IPARD programa, ovaj put za završeno ulaganje u sklopu mjere 301 Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture, čiji su korisnici jedinice lokalne samouprave, odnosno općine i gradovi s manje od 10 tisuća stanovnika. Grad Opuzen u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, izgradio je kanalizacijski sustav, te mu je isplaćeno 2.345.782,88 kuna.

U posljednja tri mjeseca gradovima i općinama je za završene IPARD projekte isplaćeno preko 20 milijuna kuna, odnosno 100% uloženog novca.

"Provedbi postupka javne nabave i odabira izvođača radova prethodio je dugotrajni postupak pripreme dokumentacije te prolaženje svih faza odobrenja u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. No, sav se taj trud višestruko isplatio i to zbog još jednog dijela kanalizacijskog sustava koji je Opuzen dobio, ali i zbog neprocijenjivog iskustva kojeg smo stekli u pripremi i prijavi projekta. Ugovor za izgradnju druge faze kanalizacijskog sustava Grada Opuzena, odnosno gravitacijskih kolektora 22 i 23, zaključen je s Poduzećem za ceste Split d.d, a stručni nadzor radova provodila je tvrtka Geoproming d.o.o. iz Metkovića. Uz radove na izgradnji kanalizacijskog sustava, izvodili su se i oni na izmještanju starog vodovodnog cjevovoda i to sve skupa na kolektoru 22 u dužini od 463,65 m, a na kolektoru 23 u dužini od 586,24 m" ističu u gradskoj upravi.

Kako bi radovi na gradskom kolekturu završili što prije, radilo se i noću. U sastavu Opuzena još su i mjesta Buk-Vlaka i Pržinovac. Ima nešto više od tri tisuće stanovnika i nalazi se u središtu neretvanske doline, uz lijevu obalu Neretve, na raskršću prometnica Sarajevo-Ploče-Dubrovnik.

Foto: grad Opuzen


Fotoprilog


Tagovi

Agencija za plaćanja IPARD Mjera 301 Opuzen Dubrovačko-neretvanska županija Kanalizacijski sustav Geoproming d.o.o. Poduzeće za ceste Split d.d. Kolektor Buk-Vlaka Pršinovac Neretvanska dolina


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.