Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pljačka
  • 05.07.2019. 14:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Opljačkan Botanički vrt, odrezani i odneseni vrijedni kaktusi

Onima koji su noćas opljačkali naše zbirke želimo svaku sreću! Brinite se o našim biljčicama, samo to vas molimo..., stoji u objavi na stranici Botaničkog vrta PMF-a u Zagrebu čije je zaposlenike jutros dočekalo neugodno iznenađenje.

Foto: Facebook/Botanički vrt PMF-a u Zagrebu
  • 1.062
  • 734
  • 0

U moru krađa koje se događaju, možda nas i ne bi trebalo čuditi, ali na ovakvu vijest teško je ne reagirati. Naime, netko je opljačkao Botanički vrt Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu! 

"Onima koji su noćas opljačkali naše zbirke želimo svaku sreću! Brinite se o našim biljčicama, samo to vas molimo..., stoji u objavi na stranici Botaničkog vrta PMF-a u Zagrebu čije je zaposlenike jutros dočekalo neugodno iznenađenje. Netko je, naime, u noći s četvrtka na petak oštetio nekoliko kaktusa te odrezao i ukrao kaktuse do kojih je došao uz pomoć ljestava. 

"Ono što je bilo preveliko za odnijeti iz izložbene zbirke, to su otpilili", navode dalje na fb stranici, a Večernji doznaje da je među odrezanim kaktusima i vrijedna endemična vrsta iz južne Amerike uzgojena 60-ih godina prošlog stoljeća čija se vrijednost kreće od 8 pa i do preko 10 tisuća kuna.

Ovo, dodaje se, nije prvi put da si je netko "posudio" biljčice iz Botaničkog vrta, no daleko je najveća odnosno s najvećom štetom. Činjenica da su se nepoznate osobe preko ograde popele uz pomoć ljestvi, govori i o planiranoj pljački. Policija istražuje. 

Inače, Botanički vrt je osnovan 1889. godine i zajedno s Botaničko-fiziološkim zavodom pripadao je Matematičko-prirodoslovnom odjelu Mudroslovnog (Filozofskog) fakulteta, a od 1946., zajedno s Botaničkim zavodom u sklopu Biološkog odjela, postaje dio Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, osnovanim te godine.


Tagovi

Botanički vrt Pljačka PMF Kaktus


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!