Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 14.01.2016. 12:30

Općini Lupoglav 4 milijuna kuna za kanalizaciju

Istarska općina Lupoglav izgradila je u mjestu Vranja, zahvaljujući novcu iz IPARD programa, kanalizacijsku mrežu i pročistač otpadnih voda.

Foto: A. Dagostin/Glas Istre
  • 176
  • 21
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 301 Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture čiji su korisnici jedinice lokalne samouprave, odnosno općine i gradovi do 10.000 stanovnika.

Općini Lupoglav iz Istarske županije isplaćeno je 4.181.283,76 kuna za izgradnju kanalizacije i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u naselju Vranja.

Načelnik općine Franjo Baxa ističe kako sustav odvodnje Vranje obuhvaća 1.700 metara kanalizacijske mreže s uređajem za pročišćavanje otpadnih vode za 110 stanovnika s mogućnošću proširenja na 250. Nakon provedene javne nabave, radove je izvela buzetska Vodoprivreda, a započeli su u svibnju 2014. Zbog kišovitih zimskih mjeseci potrajali su mjesec dana duže. Za kanalizaciju u Vranji ishođena je lokacijska dozvola pa će početi i priključivanje domaćinstava na sustav javne odvodnje. Za početak će biti priključeno 30-ak obitelj odnosno 70-ak stanovnika, što je oko 10% stanovnika spomenute općine.

Lupoglav se nalazi u središnjoj Istri, 10-ak km zapadno od ulaza u tunel Učka, na putu prema Buzetu. U sastavu općine je, osim općinskog središta još osam mjesta i to Boljun, Boljunsko Polje, Brest pod Učkom, Dolenja Vas, Lesišćina, Lupoglav, Ravno Brdo, Semić i Vranja i u njima živi nešto manje od tisuću stanovnika.

Foto: A. Dagostin/Glas Istre


Tagovi

IPARD Mjera 301 Lupoglav Istarska županija Kanalizacija Otpadne vode Vranja Franjo Baxa


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]