Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 28.01.2014. 11:00

Općini Lupoglav 100% povrata sredstava iz IPARD-a

Općini Lupoglav iz Istarske županije isplaćeno je 911.661,61 kn za izgradnju sustava za pročišćavanje otpadnih voda

Foto: freepik.com
  • 277
  • 25
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 301 "Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture" u kojoj općine i gradovi mogu ostvariti do 100% povrata uloženih sredstava.

Općini Lupoglav iz Istarske županije isplaćeno je 911.661,61 kn za izgradnju sustava za pročišćavanje otpadnih voda te za kupnju opreme i strojeva, uključujući hardver i softer za sustav pročišćavanja otpadnih voda. Lokacija ulaganja je naselje Boljun gdje je za potrebe izgradnje uređaja za pročišćavanje i održavanje samog uređaja uređen postojeći lokalni put i izvedena odvodnja istog. Projekt direktno utječe na turistički razvoj kraja, poboljšanje uvjeta života i standarda življenja, zaštitu podzemnih voda od eventualnog onečišćenja te na privlačenje novih žitelja u Općinu Lupoglav.

Uz ovu isplatu, do sada je Agencija za plaćanja isplatila ukupno 335,95 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 184 završena projekta. U prošloj godini isplaćeno je rekordnih 187,93 milijuna kuna za 113 završenih projekata, što čini 2013. godinu najuspješnijom godinom provedbe IPARD programa. Sveukupno je nakon 18 provedenih IPARD natječaja ugovoreno 348 projekata s ukupnim iznosom ulaganja od 1,25 milijardi kuna te iznosom potpore od 704,66 milijuna kuna.

Foto: freepik.com


Tagovi

Općina Lupoglav IPARD APPRRR Kanalizacija Boljun

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]