Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 08.06.2015. 16:35

Općini Jakšić 2,8 milijuna kuna za komunalnu infrastrukturu

U dijelu općine Jakšić u Požeško-slavonskoj županiji, zahvaljujući novcu iz IPARD programa, izgrađeni su kanalizacijska mreža i sustav odvodnje, što će mještanima omogućiti kvalitetniji život na selu.

  • 149
  • 14
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 301 Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture. Općini Jakšić iz Požeško-slavonske županije isplaćeno je 2.854.307,01 kn za ulaganje i izgradnju sustava kanalizacije i pročišćavanja otpadnih voda. Zahvaljujući IPARD sredstvima sada su stvoreni svi preduvjeti za priključenje domaćinstava na novu kanalizacijsku mrežu.

Općina Jakšić dovršila je izgradnju kanalizacijske mreže naselja Treštanovci. Izvođač radova, Brodska posavina d.d. iz Slavonskog Broda izvela je radove kvalitetno i prije ugovorenog roka. Nakon tehničkog pregleda ishođena je i uporabna dozvola te se domaćinstva mogu početi priključivati na novu mrežu. Izgrađeni sustav kanalizacije naselja Treštanovci, kombinirani je gravitacijsko-tlačni sustav s jednom precrpnom stanicom, ukupne dužine 3210 metara, koji se spaja na postoječi sustav odvodnje naselja Eminovci, doznajemo u općini.

Općina Jakšić nalazi se središtu Požeške kotline i ima 4.400 stanovnika. Osim istoimenog općinskog sjedišta, u njezinu je sastavu još devet mjesta i to Bertelovci, Cerovac, Eminovci, Granje, Radnovac, Rajsavac, Svetinja, Tekić i Treštanovci.


Tagovi

Agencija za plaćanja Mjera 301 Općina Jakšić Požeško-slavonska županija Kanalizacija Treštanovci Precrpna stanica Eminovci. Požeška kotlina Bertelovci Cerovac Granje Radnovac Rajsavac Svetinja Tekić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]