Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 11.01.2016. 15:45

Općini Grožnjan 3,7 milijuna kuna za kanalizaciju

Istarska općina Grožnjan dobila je gotovo četiri milijuna IPARD sredstava za gradnju komunalne infrastrukture.

  • 111
  • 7
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 301 Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture čiji su korisnici jedinice lokalne samouprave, odnosno općine i gradovi do 10.000 stanovnika.

Općini Grožnjan iz Istarske županije isplaćeno je 3.712.818,01 kuna za izgradnju kanalizacije i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u naselju Završje.

Ovaj je projekt važan za daljnji razvitak Grožnjana

Kanalizacijska mreža građena je u dvije faze. U prvoj su izgrađena dva gravitacijska kolektora ukupne dužine 1.169 metara, dva tlačna cjevovoda dužine 81 metra i dvije kućne crpne stanice. U sklopu druge faze napravljeni su uređaj za pročišćavanje otpadnih voda te njihov ispust. Izgradnja sustava napravila je važne preduvjete za daljnji razvoj naselja i osigurala učinkovitu zaštitu izvorišta pitke vode, podzemnih voda i okoliša na širem području Završja.

Grožnjan je općina sa 785 stanovnika, a nalazi se na sjeverozapadu Istre. U njezinu su sastavu, osim općinskog središta, još i mjesta Antonci, Bankovci, Bijele Zemlje, Grožnjan, Kostanjica, Kuberton, Makovci, Martinčići, Šterna, Vrnjak i Završje. Prema popisu stanovništva iz 2001. godine, u dva sela i to Bankovcima i Vrnjaku, više nije živio niti jedan stanovnik.

Foto. Općina Grožnjan


Tagovi

IPARD Mjera 301 Grožnjan Istarska županija Završje Kanalizacijska mreža Pročistač Otpadne vode


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.