Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 17.12.2015. 13:00

Općini Fužine isplaćeno 786 tisuća kuna

Dobiveni IPARD novac u općini Fužine iskoristili su za gradnje sustava kanalizacijske mreže.

Foto: TZ Fužine
  • 152
  • 9
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je još jedan projekt iz IPARD programa, ovoga puta za završeno ulaganje u sklopu mjere 301 Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture, čiji su korisnici jedinice lokalne samouprave, odnosno općine i gradovi do 10 000 stanovnika.

Općini Fužine u Primorsko-goranskoj županiji isplaćeno je 786.362,88 kn za izgradnju sustava kanalizacije. Izgrađen je kolektor sanitarne kanalizacije u Kolodvorskoj i Ulici Sveti Križ. Načelnik Fužina Marinko Kauzlarić, kazao je kako je općina mjesecima bila jedno veliko gralište, no izgradnjom kolektora podignut je standard mjesta na željenu razinu.

Općina Fužine nalazi se u Gorskom Kotaru, na južnoj obali Bajerskog jezera na nadmorskoj visini od 720 metara i prostire se na čak 86 kvadratnih kilometara. Osim općinskog središta u sastavu Fužina su još i mjesta Belo Selo, Benkovac Fužinski, Lič, Slavica i Vrata u kojima živi 1590 stanovnika.

Do sada je u ovoj godini putem IPARD programa, brojnim korisnicima isplaćeno više od 210 milijuna kuna.

Foto: TZ Fužine


Tagovi

IPARD Mjera 301 Fužine Primorsko-goranska županija Sustav kanalizacije Kolektor Marinko Kauzlarić Gorski Kotar Belo Selo Benkovac Fužinski Lič Slavica Vrata


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.