Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 21.05.2015. 14:45

Općini Darda 2,7 milijuna kuna za lokalne ceste

Općini Darda isplaćeno je 2.748.950,61 kuna za ulaganje u rekonstrukciju javnih lokalnih nerazvrstanih ceste, čime su financirani svi poslovi vezani za rekonstrukciju spojne ceste od zapadne obilaznice Osijeka do kanala Barbara u Dardi.

  • 217
  • 22
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 301 Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture.

Općini Darda iz Osječko-baranjske županije isplaćeno je 2.748.950,61 kuna za ulaganje u rekonstrukciju javnih lokalnih nerazvrstanih cesta, uključujući pripremne radove, zemljane radove i radove na strukturi površine ceste. Ovim ulaganjem rekonstruirana je spojna cesta od zapadne obilaznice Osijeka do kanala Barbara u Dardi.

Općina Darda nalazi se u jugozapadnom dijelu Baranje i desetak je kilometara udaljena od Osijeka. Ima sedam tisuća stanovnika, a osim istoimenoga općinskoga središta, u njezinu su sastavu još mjesta Mece, Švajcarnica i Uglješ. Većina stavnovnika bavi se poljoprivredom, a dio ih je zaposlen u Osijeku. Za gospodarstvo Darde, vrlo je važna tamošnja Poslovna zona, koja je, kažu u općini, postala tijesna za sve zainteresirane investitore kojima je privlačna zbog dobre prometne povezanosti s Osijekom te činjenice da je na njoj izgrađena sva potrebna infrastruktura. Također, općina svakom investitoru, koji izgradi objekt i zaposli određeni broj radnika s područja Darde, daruje parcelu.

Foto:TZ Baranje


Tagovi

Agencija za plaćanja Mjera 301 Darda Osječko-baranjska županija Rekonstrukcija Ceste Osijek Kanal Barbara Mece Švajcarnica Uglješ Poslovna zona Infrastruktura


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.