Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD sredstva za izgradnju sustava kanalizacije
  • 10.07.2014. 14:45

Općini Blato 3,2 milijuna kuna

Općini Blato, najstarijem naselju otoka Korčule, APPRRR iz IPARD sredstava isplatila je 3.223.890,39 kn za ulaganje u izgradnju sustava kanalizacije

Foto: freedigitalphotos.net
  • 132
  • 8
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 301 "Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture".

Općini Blato isplaćeno je 3.223.890,39 kn za ulaganje u izgradnju sustava kanalizacije. IPARD sredstvima ostvareni su preduvjeti za nesmetan gospodarski razvoj i značajan utjecaj na ekologiju i zaštitu izvora pitke vode. Uz ovu isplatu, do sada je Agencija za plaćanja isplatila ukupno 373,72 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 230 završenih projekata.

Blato je najstarije naselje na otoku Korčuli, a povjesno gledano, uvijek je bilo orjentirano na poljoprivrednu proizvodnju, prvenstveno vina, ali i ulja, rogača i smokve. Početkom 20. stoljeća Blato je doživjelo snažan razvoj poljoprivrede, no u razdoblju između dva svjetska rata, zbog napada filoksere, došlo je do masovnog propadanja vinograda i iseljavanja stanovništva uzrokovanog nastalom ekonomskom krizom. Danas se polako obnavljaju zapušteni maslinici i vinogradi, a poljoprivredna proizvodnja bilježi rast. Sve značajnije mjesto na gospodarskoj karti Blata bilježi i turizam.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Blato Korčula APPRRR IPARD program Projekti Razvoj ruralne strukture Poljoprivredna proizvodnja Vino Ulje Smokve Maslinici Vinogradi