Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 29.01.2016. 18:40

Općini Bale 2 milijuna kuna za pročistač otpadnih voda

Istarska općina Bale izgradila je pročistač i riješila problem otpadnih voda zahvaljujući novcu iz IPARD-a.

Foto: Općina Bale
  • 132
  • 10
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 301 Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture čiji su korisnici jedinice lokalne samouprave, odnosno općine i gradovi do 10 000 stanovnika.

Općini Bale iz Istarske županije isplaćeno je 2.060.989,20 kuna za izgradnju sustava za pročišćavanje otpadnih voda unutar sektora kanalizacije.

Od pripreme dokumenata do dobivanja novca prošle su tri godine

"Nakon tri godine, koliko je trajao projekt od inicijative do ostvarenja, sa zadovoljstvom mogu reći, da se isplatilo. Iz EU fonda pribavili smo više od dva milijuna kuna odnosno oko 20% balanskog proračuna, što za našu općinu predstavlja veliki novac, kojeg danas opet možemo reinvestirati za buduće projekte. Put do novca nije bio jednostavan, budući da se radilo o dugotrajnom i zahtjevnom postupku prilagodbe EU standardima, od prevođenja materijala s engleskog, ispunjenja rigoroznih uvjeta, mnogobrojnih kontrola na terenu, pa sve do potvrde da je pročistač plaćen vlastitim sredstvima", ističe načelnik, Edi Pastrovicchio.

Na pročistač je u prvoj fazi spojeno 750 stanovnika od njih osam stotina, a postoji i mogućnost nadogradnje za jednak broj novih priključaka, odnosno domaćinstava. Općina Bale ima nešto više od tisuću stanovnika i u njezinu su sastavu, osim općinskog središta još i mjesta Golaš i Krmed. Udaljena je 20-ak kilometara od Pule.

Foto: Općina Bale


Tagovi

IPARD Mjera 301 Općina Bale Istarska županija Golaš Krmed Edi Pastrovicchio Pročistač Otpadne vode


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.