• Sufinanciranje proizvodnje
  • 20.11.2015. 14:45

Općina sufinancira poljoprivrednike iz Čepina

Općina Čepin raspisala je javni poziv za ostvarivanje potpora za razvoj poljoprivrede i gospodarstva na općinskom području.

  • 21
  • 1
  • 0

Općina Čepin raspisala je javni poziv za ostvarivanje potpora za razvoj poljoprivrede i gospodarstva na općinskom području. Novi javni pozivi za sufinanciranje su objavljeni jer namjenska sredstva nisu iskorištena.

Tako su Povjerenstvu za potporu u poljoprivredi i ruralnom razvoju općine Čepin podnosili Zahtjev za sufinanciranje edukacija za 2015. godinu, a Općina sudjeluje u tome do 100% ili do 2.000 kuna obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i poljoprivrednim obrtima za grupno educiranje.

Financira se eko, pčelarska, ratarska, stočarska, voćarska i povrćarska proizvodnja

Sufinanciranjem osiguranja obuhvaća pokrivanje dijela troškova i to do 25% od ukupne premije. Najviši iznos subvencije iznosi 15.000 kuna, odnosno maksimalno po 5.000 za ratarstvo, povrtlarstvo i trajne nasade.

Za sufinanciranja u pčelarstvu subvencija je 20 kuna po košnici, a maksimalno do 2.000 kuna po korisniku. Za ekološku i integriranu proizvodnju za ratarstvo subvencija je 50% troškova stručnog nadzora i troškova izdavanja godišnje potvrdnice, a najviše do 3.000 kuna po podnositelju zahtjeva te je subvencija za ekološku i integriranu proizvodnju za voćarstvo i povrtlarstvo, koja je propisno evidentirana na minimalnoj površini od 0,1 ha, u iznosu 1.000 kuna po hektaru do maksimalno 5.000 kuna.

Sufinanciranje umjetnog osjemenjivanja - veterinarske usluge iznose do 100%, a maksimalni broj osjemenjavanja po korisniku je 35 usluga.


Dokumenti


Tagovi

OPG PO Obiteljsko gospodarstvo Poljoprivredni obrt Sufinanciranje Općina Čepin


Autorica

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."