Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Olujno nevrijeme
  • 27.07.2022. 08:40
  • Karlovačka, Karlovac, Duga Resa

Olujno nevrijeme poharalo karlovačko područje, uništeni usjevi, vjetar kidao plastenike

Veliki dio stanovnika još uvijek je bez struje, a štete su, jasno je vidljivo, ogromne

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
  • 924
  • 258
  • 0

Stanovnici karlovačkog područja koje je jučer pogodilo olujno nevrijeme, ponegdje i s tučom, zbrajaju štete, a na terenu su i dalje radnici HEP-a jer je niz mjesta još uvijek bez struje. 

Kako je javilo Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a, nevrijeme koje je počelo oko 11.30 sati zahvatilo je Cerovac Vukmanićki, Jelaše, Turanj, Mikšiće, Zastinju, Skakavac, Vukmanić, Turanjske Goljake, Ladvenjak, Turanjski Poloj, Duga Resu, Popović Brdo, Belajske Poljice, Gornju i Donju Trebinju.

Samo jučer, županijski centar 112 Karlovac zaprimio je više od 120 poziva građana zbog nastale štete. Prije svega srušenih stabala na prometnicama i kućama, oštećenih krovova kuća i prodora vode te prekida opskrbe električnom energijom.

Velike štete pretpjeli su usjevi, posebice u selima Turanjski Goljaki i Zastinja, a odletjeli su i pokrovi plastenika.

Prema javljanju Radio Mrežnice, jak vjetar krenuo je s područja Bosiljeva, preko Duge Rese sve do Lasinje. Tako je na području između Jarčeg polja i Glavica lomio stabla, a također je uzrokovao i “ispadanje” dva dalekovoda kojima se strujom opskrbljuje Duga Resa i dugoreški prsten. Oko 10 tisuća priključaka ostalo je bez električne energije. Vatrogasci su zaprimili čak 169 poziva građana, najviše zbog oštećenja krovova.  

Za vrijeme nevremena temperatura je pala s 29 na 21 stupanj, a slično je bilo i u Rijeci, Istri i Gorskom Kotaru.


Tagovi

Olujno nevrijeme Tuča Štete Bez struje Karlovac


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo