Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Olujno nevrijeme
  • 13.05.2019. 11:45

Olujno nevrijeme hara Zagrebom, mogući udari vjetra 120 km/h

Olujno nevrijeme hara Zagrebom, kiša i jak vjetar pogodili su i ostatak Hrvatske. Kakvo je stanje kod vas?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
  • 446
  • 36
  • 0

Olujni vjetar jačine i do 70 km na sat koji od jučer divlja Zagrebom, a mogao bi, strahuje se, dostići i brzinu od 120 km/h i dalje stvara kaos u glavnom gradu u kojemu vatrogasci neprestano uklanjanju iščupana stabla, srušene krovove... Olujni vjetar paralizirao je promet, a zbog nevremena koje se ne smiruje, otkazan je i Floraart, 54. međunarodna izložba cvijeća. Otvorenje sigurno najpoznatije izložbe cvijeća odgođeno je za četvrtak kada bismo ipak trebali dočekati smirenije proljeće.

Zbog lošeg vremena, odgođeno je i za sutra najavljeno predstavljanje idejnog rješenja za Ornitološki centar Čigoč u Lonjskom polju u Sisačko-moslavačkoj županiji. Umjesto sutra predstavljanje će se održati tjedan dana kasnije - u utorak, 21. svibnja 2019. godine s početkom u 10 sati u Društvenom domu u Čigoču

Podsjećamo, za veći dio Hrvatske na snazi je narančasto upozorenje Meteoalarma. Crveno upozorenje na snazi je za Velebitski kanal, dok je žuto upozorenje na snazi za zapadnu obalu Istre i Dalmaciju. Prema pisanju Istrameta, zbog velike količine padalina, nabujale su rijeke diljem Istre.

Prema onome što su naveli iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, vjetrovito se očekuje tijekom cijelog dana. U unutrašnjosti oblačno uz kišu, lokalno obilnu, a u gorju se ponegdje očekuje susnježica ili snijeg. Na Jadranu promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom i grmljavinskim pljuskovima. Vjetar na kopnu umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, povremeno s olujnim udarima.

I sutra nas očekuje pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a u višem gorju snijegom. Oborina lokalno može biti obilna. Na kopnu će puhati umjeren, u prvom dijelu dana i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar s olujnim udarima, a na Jadranu jaka i mjestimice olujna bura. Najniža temperatura zraka u unutrašnjosti od 2 do 7, na Jadranu od 8 do 12, a najviša dnevna u većini krajeva između 5 i 10, u Dalmaciji do 17 °C.


Tagovi

Oluja Zagreb Kiša Iščupana stabla


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]