Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tihomir Jakovina
  • 20.03.2014. 09:15

Okrugli stol "Budućnost hrvatskih OPG-a"

Ministar Jakovina sutra će sudjelovati na Okruglom stolu na temu "Budućnost hrvatskih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava"

Foto: Daniel Kasap/Pixsell
  • 437
  • 49
  • 0

Ministar Tihomir Jakovina sudjelovat će na okruglom stolu "Budućnost hrvatskih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava" koji će se održati sutra, 21. ožujka 2014. s početkom u 10 sati u prostorijama HND-a, na adresi Perkovčeva 2 u Zagrebu.

Okrugli stol održat će se u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Zbora agrarnih novinara Hrvatskog novinarskog društva. Obzirom da je Zajednička poljoprivredna politika definirala mlade poljoprivrednike kao okosnicu buduće europske poljoprivredne politike, na Okruglom stolu će panelisti, uz predstavnike ministarstva, biti prof.dr.sc. Miroslav Tratnik s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i pet mladih poljoprivrednika iz različitih djelatnosti iz svih dijelova Hrvatske:

  • Marko Vrhar (1985.), Međimurska županija, voćarstvo
  • Jurica Cafuk (1982.), Varaždinska županija, povrćarstvo
  • Goran Baćac (1984.), Istarska županija, vinarstvo i vinogradarstvo,
  • Tomislav Čevapović (1984.), Požeško-slavonska županija, ratarstvo
  • Tomislav Kuharić (1981.), Krapinsko-zagorska županija, stočarstvo

Okrugli stol započet će sa kratkom prezentacijom na temu "Što je danas obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u RH" koju će predstaviti ravnatelj Savjetodavne službe Hrvoje Horvat.

Svjetski ruralni forum pokrenuo je inicijativu da 2014. godina bude Međunarodna godina obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te je u njoj dobio potporu više od 360 civilnih društava i poljoprivrednih organizacija. Na 66. zasjedanju Glavne skupštine Ujedinjenih naroda, 2014. godina je i službeno proglašena Međunarodnom godinom obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Ministarstvo poljoprivrede, uz podršku FAO-a, aktivno se uključilo u obilježavanje Međunarodne godine obiteljskih gospodarstva te će tijekom 2014. kroz niz manifestacija, konferencija, okruglih stolova i posjeta obiteljskim gospodarstava pokušati doći do definicija, rješenja te preporuka što je danas OPG u Hrvatskoj i kakva obiteljska poljoprivredna gospodarstva želimo.

Foto: Daniel Kasap/Pixsell


Tagovi

Tihomir Jakovina Zagreb Okrugli stol Budućnost hrvatskih OPG Marko Vrhar Jurica Cafuk Goran Baćac Tomislav Čevapović Tomislav Kuharić Hrvoje Horvat Miroslav Tratnik


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.