Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjedi
  • 11.08.2013.

Odstupanja nema!

"Nije ovo borba samo nas seljaka za selo. Ovo je borba za sve građane Hrvatske, za sve one koji žele, a ne mogu dostojanstveno živjeti od svog rada jer im to netko ne želi omogućiti", napominje predsjednik SHS-a Tomislav Pokrovac.

  • 477
  • 45
  • 0

Sindikat hrvatskih seljaka (SHS) odazvat će se sutrašnjem sastanku s otkupljivačima, a potom i ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom u Ministarstvu poljoprivrede, uz uvjet da sastanku nazočni budu i premijer Vlade Zoran Milanović i ministar financija Slavko Linić.

"Ukoliko međutim sastanku s ministrom Tihomirom Jakovinom ne budu nazočni bili i premijer Zoran Milanović i ministar financija Slavko Linić, napustit ćemo sastanak jer nas ministar Jakovina ne zanima, niti s njim imamo više što razgovarati. Sve što je obećao, taj čovjek nije ispunio, a osnovni cilj mu je, kako nam se čini, da nas seljake sve svede na prosjački štap", kaže predsjednik SHS-a Tomislav Pokrovac.

U organizaciji SHS-a četvrti dan na ukupno sedam punktova u Vukovarsko-srijemskoj županiji traju prosvjedi s kojima je Pokrovac iznimno zadovoljan jer, kako ističe, svakim danom prosvjedima se pridružuje sve veći broj nezadovoljnih poljoprivrednih proizvođača. Pri tom navodi kako se na punktovima nedaleko graničnog prijalaza Županja, te u Nuštru, Iloku, Ilači, Otoku, Podgrađu i Trpinji nalazi oko 300 prosvjednika s isto toliko traktora. Prosvjednici koji se nalaze na punktu nedaleko graničnog prijelaza Županja i dalje traktorima blokiraju prilaz državnom cestom D55 tom graničnom prijelazu, dok se na ostalim punktovima prosvjednici s traktorima nalaze uz ceste ne blokirajući promet.

"Nadamo se da u vrhu državne vlasti ostalo još toliko pameti da će sutrašnje razgovore ozbiljno shvatiti. Našu zahtjevi su poznati i od njih ne mislimo odstupiti jer nam je već dosta trulih kompromisa i lažnih obećanja, koji nas uvijek ubrzo ponovno izvedu na ceste. To ne želimo, kao što ne želimo niti da na ovim visokim temperaturama stojimo na i pored cesta, kao da mi to volimo. Ne volimo i ne želimo, ali smo na to primorani", kaže ističući podršku koju prosvjednicima, kako je kazao, iskazuju brojni građani donoseći im hranu i ovježavajuće napitke.

"Nije ovo borba samo nas seljaka za selo. Ovo je borba za sve građane Hrvatske, za sve one koji žele, a ne mogu dostojanstveno živjeti od svog rada jer im to netko ne želi omogućiti", napominje predsjednik SHS-a Tomislav Pokrovac dodajući kako su prosvjednici svjesni da ovoga puta nema odustajanja dok god ne budu sigurni i čvrsto zaštićeni interesi hrvatskog sela i seljaka.


Tagovi

Prosvjedi Blokada Traktori Tomislav Pokrovac Sindikat hrvatskih seljaka Zahtjevi Tihomir Jakovina Seljaci Selo


Autor

Alen Kuns

Više [+]

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]