Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Divlje svinje
  • 18.12.2021. 07:30

Odstrjel divljih svinja između nebodera

U Poljskoj su problem krda divljih svinja u gradu pokušali riješiti na vrlo neuobičajen način.

Foto: Depositphotos/Skorzewiak (ilustracija)
  • 1.295
  • 170
  • 0

U najmnogoljudnijem stambenom naselju u Wałbrzychu u Poljskoj organiziran je lov na divlje svinje. Stanovnici su tijekom dužeg vremenskog perioda prijavljivali krda svinja koje su slobodno boravile između nebodera, ali su ostali šokirani na koji se način pokušalo riješiti ovaj problem, navodi farmer

Pred stanovnicima i djecom, usred bijelog dana, dogodio se odstrjel. Iz vozila s prikolicom je izašao naoružan lovac i naočigled prisutnih ubio šest divljih svinja, nakon čega je leševe životinja počeo utovarivati u prikolicu.

Preplašeno stanovništvo je obavijestilo policija koja je odmah reagirala i utvrdila da se radi o lovcu koji je imao dopuštenje gradske uprave o eliminaciji divljih svinja na području grada.

Lovački savez se ogradio od događaja

Cijeli slučaj su objavili mediji u Poljskoj. Naime, prema propisima, nije dopušten lov u gradu. Gradska uprava je priznala da su dali dopuštenje jer više nisu znali kako ih se riješiti. Svi pokušaji da ih otjeraju iz grada na human način nisu imali rezultat. Zbog toga su dali dozvolu za njihovo ubijanje u urbanoj sredini, ali nisu zamišljali da će lovac na takav način odraditi povjereni posao.

Protiv njega je tužiteljstvu podnesena prijava, a gradonačelnik Roman Szełemej je u objavljenom priopćenju izrazio ogorčenje nastalom situacijom i obavijestio o automatskoj zabrani takve aktivnosti. Poljski lovački savez je dostavio obavijest tužiteljstvu i oštro se ogradio od ovakvog čina. U njihovom priopćenju se ističe da se ne radi o aktivnom lovcu i da nije uključen ni jedno lovačko udruženje. Navode da je u odredbama Zakona o lovstvu propisano da je neprihvatljivo pucanje na divljač na udaljenosti manjoj od 150 metara od objekata.

Mediji su doznali da je čovjek koji je vršio odstrjel ranije izbačen iz svog matičnog i da ga nije prihvatila ni jedna lovačka udruga.


Tagovi

Poljska Lov Divlje svinje Odstrel Šok


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.