Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krumpir
  • 13.07.2013.

Održani Dani polja krumpira u Hercegovcu

Na OPG Dražena Gelenčira su se okupili proizvođači krumpira iz okolnog kraja, Syngentini stručnjaci predstavili su program zaštite krumpira

  • 635
  • 66
  • 0

U petak, 12.07.2013 Syngenta je organizirala Dan polja krumpira u Hercegovcu na OPG Dražena Gelenčira, s osvrtom na Syngetin program zaštite cime krumpira od štetnih organizama.

Na polju su se okupili proizvođači krumpira iz okolnog kraja kao i članovi savjetodavne službe.

Syngentini stručnjaci i domaćin Dražen Gelenčir, predstavili su Syngentin program zaštite krumpira gdje se na licu mjesta, vrlo uočljivo mogla vidjeti razlika između tretiranog i netretiranog pojasa. Pokus na osjetljivoj sorti Lady Clare pokazao je kako se kvalitetnim programom,ciljanom i pravovremenom zaštitom, postižu odlični rezultati.

U periodu najintenzivnijeg porasta cime primijenjen je nezaobilazni fungicid Ridomil Gold koji prati rast cime, a time osgirurava zaštitu od plamenjače i u najtežim uvjetima.

Kao najjača mjera borbe protiv plamenjače i alternarije, na kojoj se i temeljio ovaj pokus, primijenjena je kombinacija fungicida Revus i Ortiva.

U suzbijanju krumpirove zlatice, Actara se kao i do sada u praksi, pokazala kao najbolje rješenje u vrlo niskoj dozi primjene.

U periodu zatvaranja redova i rasta gomolja,primjenom fungicida Pergado M osigurana je zaštita od plamenjače i u najtežim kišnim uvjetima zbog njegove iznimne otpornosti na ispiranje.

Za zadnja prskanja, što su potvrdili i prisutni proizvđači, fungicid Shirlan najbolji je izbor. Na polju se razvila diskusija i razmjena iskustava te smo se tako uvjerili da večina proizvođača odlično poznaje i redovito primijenjuje kvalitetnu Syngentinu paletu u proizvodnji krumpira.

Syngenta Agro


Tagovi

Dan polja krumpira Hercegovac Cima Plamenjača OPG Dražen Gelenčir


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰