Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prekogranična suradnja
  • 02.12.2014. 14:11

Održan sastanak država stranaka Okvirnog sporazuma o slivu rijeke Save

Jučer je održan je 5. sastanak država stranaka Okvirnog sporazuma o slivu rijeke Save na kojem se raspravljalo o ključnim pitanjima o provedbi Okvirnog sporazuma.

  • 50
  • 1
  • 0

U Poslovnoj zgradi Hrvatskih voda u Zagrebu, jučer, 02 prosinca 2014. godine, održan je 5. sastanak država stranaka Okvirnog sporazuma o slivu rijeke Save na kojem su uz ministra Tihomira Jakovinu, voditelja izaslanstva Republike Hrvatske, i voditeljicu izaslanstva Republike Slovenije, ministricu zaštite okoliša Irenu Majcen, sudjelovali predstavnici Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, kao i predstavnici međunarodne zajednice.

Ovaj međunarodni skup imao je veliki značaj za prekograničnu suradnju u području voda, usmjeravanje konkretnih aktivnosti država i traženje zajedničkih rješenja za održivi razvoj u slivu rijeke Save.

Usvojena zajednička Deklaracija

Na sastanku su se razmatrala ključna pitanja od značaja za provedbu Okvirnog sporazuma, kao što su: planiranje upravljanja slivom rijeke Save, upravljanje poplavama u slivu i obnova plovidbe na plovnom putu rijeke Save, te važnosti potvrđivanja potpisanih kao i sklapanja novih provedbenih Protokola uz Okvirni sporazum kojima se jača regionalna suradnja.

Zemlje članice (Bosna i Hercegovina, Hrvatska,Slovenija i Srbija) usvojile su zajedničku Deklaraciju sa smjernicama za daljnju provedbu Okvirnog sporazuma. Prezentirani su rezultati rada Međunarodne komisije za sliv rijeke Save, kao i zajednički rezultati savskih država postignuti u provedbi Okvirnog sporazuma.

"Obzirom da je jedna od osnovnih zadaća vodnog gospodarstva zaštita od poplava, naglašavam vrijednost mogućnosti realizacije zajedničkih projekata država stranaka Okvirnog sporazuma o slivu rijeke Save baš u tom području. To se osobito odnosi na projekte vezane uz uspostavu razmjene informacija značajnih za održivu zaštitu od poplava i sustava prognoziranja, upozoravanja i uzbunjivanja za poplave i opasnosti od poplava u slivu rijeke Save što se i u posljednjim poplavnim događajima pokazalo potrebnim", istaknuo je ministar Tihomir Jakovina.

Slovenska ministrica zaštite okoliša Irena Majcen istaknula je važnost međudržavne suradnje na području vodnog gospodarstva i razmjene iskustava kako bi se zajedničkim naporima poboljšala zaštita i korištenje resursa rijeke Save.

Idući, 6. sastanak država stranaka Okvirnog sporazuma o slivu rijeke Save održat će se za dvije godine u Republici Srbiji.


Tagovi

Okvirni sporazum Tihomir Jakovina Irena Majcen Sliv rijeke Save Prekogranična suradnja Deklaracija Upravljanje poplavama Resursi rijeke Save

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!