Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bik Joza
  • 23.12.2020. 14:00
  • Virovitičko-podravska, Višnjica

Odbjegli bik Joza udomljen i uživa s konjima na pustari Višnjica

Njegov novi vlasnik, koji želi ostati anoniman, za poznatog je bjegunca pronašao trajni smještaj na mjestu nekadašnje pustare, gdje se prostire veliko agro-turističko imanje Višnjica.

Foto: Mesoprerada
  • 371
  • 212
  • 0

Sad već legenda slatinskog kraja, odbjegli bik Joza, koji je potkraj studenoga pri izlasku iz kamiona u tvornici za proizvodnju i preradu mesa 'Mesoprerada' u Slatini, uspio probiti sigurnosnu žicu i pobjeći te ostati na slobodi 15-ak dana, danas zasluženo uživa na pustari Višnjica, izvijestili su nas u srijedu iz ove tvrtke.

Dodaju da mu je njegov novi vlasnik, koji ga je udomio i želi ostati anoniman, pronašao trajni smještaj na mjestu nekadašnje pustare, gdje se prostire veliko agro-turističko imanje Višnjica s bogatom ruralnom baštinom, a uređeno je u skladu s bogatom tradicijom ovoga kraja. Imanje je smješteno u pitomoj ravnici između obronaka Papuka i rijeke Drave, pokraj Slatine.

Direktor pustare Višnjica Igor Krpačić, kaže da će novo društvo Jozi, koji se bijegom iz klaonice izborio za život, u ograđenim pašnjacima praviti konji. Djelatnici pustare pružit će mu cjelovitu brigu, po svim visokim standardima o dobrobiti životinja. On drži da će to biti ugodno društvo biku, ali i lijepa turistička atrakcija za sve male i velike posjetitelje, koje s nestrpljenjem očekuju.

Uhvaćen bik Joza, bijegom se izborio za bezbrižan nastavak života

"Do tada biku Jozi želimo veselu dobrodošlicu", zaključio je Krpačić.

Iz tvrtke još jednom zahvaljuju svima koji su sudjelovali u višednevnoj potrazi, nakon što je ovaj protutnjao Slatinom u borbi za život. Imanje Višnjica je otvorena za javnost i tamo ga možete i posjetiti, poručuju na kraju sretne epizode u životu jednoga bika, koji je, kako smo i naveli na početku, postao prava legenda.


Tagovi

Bik Joza Odbjegli bik Udomljen Pustara Novi dom


Autor

Marinko Petković

Više [+]

Dugogodišnji novinar s diplomom Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu koji prati poljoprivredu i prehrambenu industriju. Danas na iste teme izvještava za brojne domaće medije. Predsjednik Zbora agrarnih novinara pri HND-u.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]