Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lika Quality
  • 01.07.2017. 18:00

Odabrani prvi proizvodi s oznakom Lika Quality

Dodjela za prvih 39 proizvoda svečano je upriličena 28. lipnja 2017. i na taj su način lički proizvodi konačno dobili zasluženu oznaku koja kvalitetne lokalne proizvode svrstava u tzv. premium kategoriju.

Foto: LAG Lika
  • 1.262
  • 74
  • 0

Prije godinu i devet mjeseci LAG Lika pokrenuo je projekt integralnog gospodarskog razvoja Integra Lika 2020, s ciljem brendiranja destinacije Like i podvelebitskog primorja. U sklopu tog projekta provodi se projekt Gastro-Lika kako bi se brendiralagastro-destinacija te je osmišljen i proveden projekt regionalne oznake kvalitete Lika Quality.

Lika Quality regionalni je Znak kvalitete hrane, suvenira i usluga na području destinacije koja obuhvaća šire područje Like te podvelebitsko primorje (Lika Destination). Znak je zaštićen kao jamstveni žig u Državnom zavodu za zaštitu intelektualnog vlasništva RH, a nositelj je Lokalna akcijska grupa Lika (LAG Lika), koja je idejni začetnik i provoditelj projekta.

OPG Rončević

Osim brendiranjagastro-destinacije, Znak Lika Quality omogućit će značajniju prisutnost lokalnih proizvoda na lokalnom tržištu. Regionalni sustav Lika Quality vođen je filozofijom održivog razvoja.

Svrha Znaka Lika Quality je brendiranje lokalno proizvedene hrane i suvenira te stvaranje prepoznatljive gastro - destinacije.

Prijavilo se 14 lokalnih proizvođača

Javni poziv za dodjelu regionalnog znaka kvalitete Lika Quality raspisan je 23. svibnja ove godine. Na Javni poziv prijavilo se 14 lokalnih proizvođača. Proizvođači su za korištenje Znaka Lika Quality kandidirali ukupno 43 proizvoda, od kojih je na sjednicama tijela za odabir korisnika Znaka 39 proizvoda prošlo stručnu provjeru. Dodjela za prvih 39 proizvoda svečano je upriličena 28. lipnja 2017. i na taj su način lički proizvodi konačno dobili zasluženu oznaku koja kvalitetne lokalne proizvode svrstava u tzv. premium kategoriju.

OPG Rukavina

Foto: LAG Lika


Tagovi

LAG Lika Lika Quality Znak Brendiranje Hrana Suveniri


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]