Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cijene goriva
  • 29.03.2022. 10:40

Od jutra nova, rekordna cijena plavog dizela

Jutros su nas opet dočekale više cijene goriva.

Foto: Depositphotos/minervastock
  • 1.829
  • 260
  • 0

I sinoć su se na brojnim benzinskim crpkama u Hrvatskoj stvarale kolone vozila. Neslužbene najave kako bi gorivo moglo poskupjeti, pokazale su se točnim.

Naime, prošlog je tjedna cijena plavog dizela pala s 9,54 kuna na 8,14. No, sada se opet popela na rekordne razine, a prema portalu cijenegoriva.info litra košta čak 9,62 kn.

To je rekordna cijena otkako su krenula poskupljenja.

Iako cijene mogu varirati ovisno o benzinskoj postaji cijena benzina je uglavnom 12,46 kune po litri. Prije tjedan dana litra je stajala 11,84 kune, što znači da je puni tank skuplji 30,5 kn.

Litra osnovnog eurodizela od jutros košta 13,51 kn. Prošli je tjedan on koštao 12,02 kune, pa je puni spremnik noćas skuplji za čak 74,5 kn.

Inače, cijene nafte su na svjetskim tržištima pale.

Kako prenosi Hina, na londonskom je jutros cijena barela nafte pala 1,15 posto, na 111,20 dolara, dok je na američkom tržištu barel pojeftinio 1 posto, na 104,85 dolara. Cijene nafte dodatno su pale i na azijskim burzama zbog restrikcija u Šangaju jer se povećao broj novozaraženih koronavirusom. 


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

PLavi dizel Cijene Gorivo Cijene goriva


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]