Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 11.11.2016. 18:00

Očuvanje biljnih genetskih izvora RH

Javno savjetovanje o Nacionalnom programu očuvanja i održive uporabe biljnih genetskih izvora za hranu i poljoprivredu za razdoblje od 2017. do 2020.

Foto: bigstockphoto.com, simazoran
  • 1.371
  • 137
  • 0

Otvoreno je novo javno savjetovanje koje možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Tema savjetovanja je Nacionalni program očuvanja i održive uporabe biljnih genetskih izvora za hranu i poljoprivredu za razdoblje od 2017. do 2020. godine.

Biljni genetski izvori za hranu i poljoprivredu čine biološku osnovu za svjetsku prehrambenu sigurnost te predstavljaju izvor koji poljoprivrednici i oplemenjivači bilja koriste za unapređivanje kvalitete i visine prinosa.

Očuvanje biljnih genetskih izvora

Cilj Nacionalnog programa očuvanja i održive uporabe biljnih genetskih izvora za hranu i poljoprivredu u Republici Hrvatskoj je doprinijeti nacionalnom razvoju, sigurnosti prehrane, održivoj poljoprivredi i održanju bioraznolikosti kroz očuvanje i uporabu biljnih genetskih izvora.

Nacionalnim programom utvrđuju se strateške smjernice razvoja nacionalne politike očuvanja biljnih genetskih izvora te smjernice za regionalnu i međunarodnu suradnju. Nacionalni program razvijen je u skladu s nacionalnim prioritetima i zakonodavstvom, kao i prema međunarodno prihvaćenim smjernicama. Time doprinosi i očuvanju biljnih genetskih izvora na globalnoj razini te osigurava ispunjavanje obveza koje je Republika Hrvatska preuzela svojim članstvom u međunarodnim organizacijama. Savjetovanje je otvoreno do 4.12.2016.

Foto: bigstockphoto.com, simazoran


Tagovi

Genetski izvori Savjetovanje


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."