Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HPK
  • 01.03.2022. 15:45

Objavljeni rezultati utrke za delegate, tko je izabran u Skupštinu HPK?

Izabrani su delegati u Skupštini. Međutim, neke županije moraju u drugi krug izbora. Počela je i prijava kandidatura za izbor predsjednika HPK.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL, HPK
  • 2.208
  • 178
  • 0

Hrvatska poljoprivredna komora (HPK) objavila je rezultate online glasovanja za izbor delegata Skupštine. Kako navode, od ukupnog broja glasača s potvrđenim e-mail adresama 49.116 (ukupni broj članova Komore 58.027) glasovanju je pristupilo 3.495 glasača.

Koji su rezultati?

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji najveći broj glasova (26,04 posto) dobio je Darko Bišćan. Osim njega u Skupštinu ulaze Dario Pavić, Dejan Majdak, Hrvoje Ćorić, Slavimir Brkić i Matej Raič.

Što se tiče Brodsko-posavske ona dobiva četiri delegata a to su Antun Vrakić, Tomislav Lović, Mato Mihić i Dino Gelemanović.

Dubrovačko-neretvanska županija ima dva predstavnika, a to su Željko Bjeliš i Neven Mataga dok su u Gradu Zagrebu to Ana Kovačić i Jan Marinac.

U Karlovačkoj županiji ulaze Oliver Turkalj, Zdenko Močnik i Josip Vrbanek, a u Koprivničko-križevačkoj predstavnici su Marijan Vedriš, Zvonimir Širjan, Antonio Šantić, Ivica Valaško i Zlatko Dudaš.

Što se tiče Krapinsko-zagorske nju će predstavljati Mario Mladić, Danijel Sinković i Mario Trbušić, a Ličko-senjsku Mladen Kušeković, Nikolina Kostelac i Ana Fumić. Dva delegata Međimurske županije su Mateja Vranović i Igor Rešetar.

U Požeško-slavonskoj županiji najveći broj glasova dobili su Mario Glavaš, Nataša Abramović i Branko Pilaš. U Sisačko-moslavačkoj su to Rodoljub Džakula, Goran Došlović, Miško Šklempe i Zvonimir Dravinac.

Splitsko dalmatinska ima dva delegata Tea Šantića i Velimira Mratinića, dok jedan nedostaje jer nije bilo prijavljenih kandidata. Takva situacija je i u Virovitičko-podravskoj gdje je jedini prijavljeni Zvonko Pipić, a nedostaju još 4 kandidata.

U Šibensko-kninskoj izabrani su Marijana Podrug i Petar Baranović, a Varaždinskoj Mladen Jakopović i Josip Križanić. Vukovarsko-srijemski predstavnici su Antun Golubović, Marijan Balić, Darko Juzbašić, Miroslav Kolić i Milan Ileković.

Što se tiče Zadarske županije ondje ulaze Slavko Šare, Antonio Buljanović, Vedran Donadić i Damir Pernar. U Zagrebačkoj su odabrani Božidar Pankretić, Karlo Kos, Ines Dundović te Branko Tomašković

U drugi krug izbora idu Tomislav Brlošić i Željko Fabric

U Osječko-baranjskoj županiji u prvom krugu odabrani su Mato Brlošić, Petar Pranjić, Boris Ćupurdija i Vinko Sičaja, no budući da u Skupštinu ulazi pet delegata Tomislav Brlošić i Željko Fabric imaju jednak broj glasova pa će se provesti drugi krug izbora.

On će se provesti također online putem platforme Fait Votes na isti način kao i dosad u periodu 3. do 6. ožujka do 12.00 sati. Objava rezultata bit će zadnji dan glasanja poslije 18 sati, a konačna lista očekuje se 7. ožujka, ističu iz Komore. 

U županijama gdje je bilo prijavljeno manje kandidata nego što je određen broj članova, izbori će se provoditi naknadno. Raspisat će ih novoizabrana Skupština.

"Podnošenje prigovora na utvrđivanje izbornih rezultata je 2. ožujka do 12 sati", napominju.

Više detalja kao i broj glasova koji su kandidati dobili pronađite ovdje.

S današnjim danom počela je i prijava kandidatura za izbor predsjednika HPK, a trajat će do 8. ožujka do 23:59 sati.  


Tagovi

Izbori HPK Skupština Kandidati Delegati Rezultati


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]