Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cijene goriva
  • 22.08.2022. 14:05

Objavljene nove cijene goriva - fiksirana za plavi dizel

Vlada je objavila nove cijene goriva od utorka

Foto: Depositphotos/aleks_kend
  • 2.123
  • 145
  • 0

Vlada je danas na telefonskoj sjednici donijela novu uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata.

Prema njoj će od utorka litra osnovnog benzina koštati 11,19 kuna, a dizela 12,35 kuna. Cijena plavog dizela fiksirana je na 8,49 kuna po litri, stoga cijena ostaje ista kao i proteklog tjedna.

U usporedbi s trenutno još važećim cijenama naftnih derivata, koje su na snazi od prošlog utorka, cijena osnovnog benzinskog goriva će sa sutrašnjim danom ostati nepromijenjena, dok će dizelsko gorivo poskupjeti za 23 lipe po litri.

Kako su pojasnili iz Vlade, sukladno donesenoj Uredbi način izračuna najviše maloprodajne cijene jednak je za sva maloprodajna mjesta u RH za benzinsko i dizelsko gorivo, i to sukladno formuli s 14 dnevnim obračunskim razdobljem i ograničenom maržom od 0,65 kn po litri.

"Da nema naših mjera maloprodajne cijene naftnih derivata bi iznosile: 13,07 kn po litri za benzinsko gorivo, 14,82 kn za dizelsko gorivo te  9,62 kn za plavi dizel", navode iz Vlade.

Valja napomenuti da su cijene nafte potonule u ponedjeljak na međunarodnim tržištima za više od 1,5 posto, jer investitori strahuju od usporavanja globalnog gospodarstva i posljedično manje potražnje za energentima. Također, na cijene je negativno utjecao i rast tečaja dolara.


Tagovi

Cijene goriva Plavi dizel Benzin Vlada RH


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]