Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agencija za plaćanja u poljoprivredi
  • 14.08.2014. 14:20

Objavljen pravilnik za investicije u akvakuturi!

Objavljen pravilnik za investicije u akvakulturi – sljedeći tjedan prvi natječaj za korištenje 5 milijuna eura iz Europskog fonda za ribarstvo.

Foto: freedigitalphotos.net
  • 138
  • 9
  • 0

U Narodnim novinama br. 99/14 objavljen je Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere 2.1. "Proizvodne investicije u akvakulturi". Predmet potpore su ulaganja u komercijalnu proizvodnju akvatičnih organizama namijenjenih prehrani ljudi, s ciljem povećanja proizvodnje i jačanja konkurentnosti i održivosti akvakulture. Navedena mjera obuhvaća uzgoj riba i školjkaša u moru i slatkim vodama, a korisnici su pravne i fizičke osobe ovlaštenici povlastice za akvakulturu (morsku/slatkovodnu).

Sredstva javne potpore za ovu mjeru iznose 5.010.000,00 eura, a pojedinačni korisnik može tražiti potporu za prihvatljive troškove koji nisu manji od 1.500 eura. Najviši iznos potpore po korisniku iznosi 1.000.000 eura (u protuvrijednosti u kunama). Javna potpora iznosi 60% sveukupnih prihvatljivih troškova.

Slijedeći tjedan i prvi natječaj

Temeljem navednog Pravilnika, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju sljedeći će tjedan raspisati prvi natječaj, a sve potrebne informacije potencijalnim korisnicima ove mjere (vodiči za evidenciju korisnika te za podnošenje zahtjeva pomoću elektronske aplikacije AGRONET i sl.) bit će dostupne putem web stranice APPRRR.

Europski fond za ribarstvo je financijski instrument Europske unije namijenjen sektoru ribarstva za sedmogodišnje programsko razdoblje od 2007.-2013. Glavni cilj fonda je poboljšanje konkurentnosti sektora ribarstva te doprinos stvaranju ekološki, ekonomski i socijalno održivog ribarstva.

Hrvatska će provoditi četiri mjere

Republika Hrvatska će u ovom programskom razdoblju, u okviru Operativnog programa za ribarstvo, provoditi 4 mjere, od čega su tri namijenjene sektoru ribarstva:

  • mjera trajne obustave ribolova putem uništenja ribarskih plovila ili njihovom prenamjenom na djelatnosti izvan ribarstva,
  • mjera privremene obustave ribolova
  • mjera proizvodnih investicija u akvakulturi

dok je jedna, u obliku tehničke pomoći, namijenjena administraciji odgovornoj za upravljanje i kontrolu provedbe Operativnog programa (Uprava ribarstva pri Ministarstvu poljoprivrede).

Obzirom da je RH pristupila EU dana 1. srpnja 2013. godine, provedba i sufinanciranje mjera koje Operativni program za ribarstvo predviđa u okviru sadašnjeg programskog razdoblja odnose se na 2013. godinu, s provedbenim periodom tijekom 2014. i 2015. godine.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

APPRRR Narodne novine Proizvodne investicije Akvakultura Potpore Natječaj Pravilnik Europski fond za ribarstvo Poboljšanje konkurentnosti Tehnička pomoć Operativni program Ministarstvo poljoprivrede Uprava ribarstva AGRONET Ruralni razvoj