Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agencija za plaćanja u poljoprivredi
  • 14.08.2014. 14:20

Objavljen pravilnik za investicije u akvakuturi!

Objavljen pravilnik za investicije u akvakulturi – sljedeći tjedan prvi natječaj za korištenje 5 milijuna eura iz Europskog fonda za ribarstvo.

Foto: freedigitalphotos.net
  • 150
  • 9
  • 0

U Narodnim novinama br. 99/14 objavljen je Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere 2.1. "Proizvodne investicije u akvakulturi". Predmet potpore su ulaganja u komercijalnu proizvodnju akvatičnih organizama namijenjenih prehrani ljudi, s ciljem povećanja proizvodnje i jačanja konkurentnosti i održivosti akvakulture. Navedena mjera obuhvaća uzgoj riba i školjkaša u moru i slatkim vodama, a korisnici su pravne i fizičke osobe ovlaštenici povlastice za akvakulturu (morsku/slatkovodnu).

Sredstva javne potpore za ovu mjeru iznose 5.010.000,00 eura, a pojedinačni korisnik može tražiti potporu za prihvatljive troškove koji nisu manji od 1.500 eura. Najviši iznos potpore po korisniku iznosi 1.000.000 eura (u protuvrijednosti u kunama). Javna potpora iznosi 60% sveukupnih prihvatljivih troškova.

Slijedeći tjedan i prvi natječaj

Temeljem navednog Pravilnika, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju sljedeći će tjedan raspisati prvi natječaj, a sve potrebne informacije potencijalnim korisnicima ove mjere (vodiči za evidenciju korisnika te za podnošenje zahtjeva pomoću elektronske aplikacije AGRONET i sl.) bit će dostupne putem web stranice APPRRR.

Europski fond za ribarstvo je financijski instrument Europske unije namijenjen sektoru ribarstva za sedmogodišnje programsko razdoblje od 2007.-2013. Glavni cilj fonda je poboljšanje konkurentnosti sektora ribarstva te doprinos stvaranju ekološki, ekonomski i socijalno održivog ribarstva.

Hrvatska će provoditi četiri mjere

Republika Hrvatska će u ovom programskom razdoblju, u okviru Operativnog programa za ribarstvo, provoditi 4 mjere, od čega su tri namijenjene sektoru ribarstva:

  • mjera trajne obustave ribolova putem uništenja ribarskih plovila ili njihovom prenamjenom na djelatnosti izvan ribarstva,
  • mjera privremene obustave ribolova
  • mjera proizvodnih investicija u akvakulturi

dok je jedna, u obliku tehničke pomoći, namijenjena administraciji odgovornoj za upravljanje i kontrolu provedbe Operativnog programa (Uprava ribarstva pri Ministarstvu poljoprivrede).

Obzirom da je RH pristupila EU dana 1. srpnja 2013. godine, provedba i sufinanciranje mjera koje Operativni program za ribarstvo predviđa u okviru sadašnjeg programskog razdoblja odnose se na 2013. godinu, s provedbenim periodom tijekom 2014. i 2015. godine.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

APPRRR Narodne novine Proizvodne investicije Akvakultura Potpore Natječaj Pravilnik Europski fond za ribarstvo Poboljšanje konkurentnosti Tehnička pomoć Operativni program Ministarstvo poljoprivrede Uprava ribarstva AGRONET Ruralni razvoj

Za koga ćete glasati na Parlamentarnim izborima u srijedu, 17. travnja?

606


Glasova: 35

Agrarna stranka 5,8%

Glasova: 88

Domovinski pokret i partneri 14,5%

Glasova: 167

HDZ i partneri 27,6%

Glasova: 5

Javno dobro 0,8%

Glasova: 34

Most i partneri 5,6%

Glasova: 39

Možemo 6,4%

Glasova: 21

Odlučnost i pravednost 3,5%

Glasova: 16

Republika i partneri 2,6%

Glasova: 7

Socijaldemokrati i partneri 1,2%

Glasova: 129

SDP i partneri 21,3%

Glasova: 65

Nitko od navedenih 10,7%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.