Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 29.11.2008.

Obitelji Kolar trebalo je malo više strpljenja

BRANITELJI, PROIZVOĐAČI JAGODA, NEGIRAJU NAVODE OBITELJI KOLAR

  • 557
  • 26
  • 0

Ovakve su jagode mogli sada ubirati i Željko i Magdolna samo da su bili malo strpljiviji, poručuju supružnicima Kolar članovi Zadruge branitelja “Domovina” reagirajući na njihove objede da su nasjeli na priču Branka Stefanovića, poslovnog savjetnika i finacijskog direktora “Domovine”, te u rujnu prošle godine potpisali ugovor o proizvodnji jagoda, a da od jagoda nisu do danas vidjeli ni “j”, te da su zbog ishođenog kredita u financijskoj blokadi.

“Pokušali su diskreditirati dobar projekt kako bi opravdali vlastitu nesposobnost - navodi Nedjeljko Bezmarević, upravitelj Zadruge. Uz prozvanog Stefanovića, svoje argumente potkrjepljuju dokumentima iz kojih je vidljivo da novac nije plaćen zadruzi, nego izravno izvođačima radova. Kolarevi su, pokazuju, iskoristili pravo povrata poreza iz avansnog iznosa banke, a da prethodno nisu ispunili obvezu plaćanja PDV-a. Također, dokumentiraju kako nisu imali primjedbi na gradnju plastenika, a osiguranje za usjeve nije realizirano, jer ga u konačnici nisu niti dobili. Zadrugar Đuro Varganović istog je dana potpisao ugovor kada i Kolarevi i kaže kako su zajedno prolazili sve dobro i loše, do trenutka kada, zbog njemu nepoznatih razloga, Kolar u srpnju odbija primiti supstrat za sadnju i tada je zapravo bilo jasno kako njegova ideja nije bila sadnja jagoda.

Od 21 potpisnika ugovora, njih pet odlučilo se raskinuti ugovor, no jedino se Kolar odlučio slučaj nazvati prijevarom.
- Ja i dalje vjerujem da je Kolar ušao u projekt bez loše namjere, ali jednostavno ne mogu dozvoliti da me se proziva za prijevaru - rekao nam je prozvani Stefanović. Simptomatično ili ne, ali svih pet proizvođača odlučilo se, u otuđenim, plastenicma započeti proizvodnju (upitnu) krastavaca. Kod Varganovića i 15 ostalih strpljivih branitelja ovih dana dozrijevaju jagode, jedine koje sada rode na tlu Europe, i čiju su cjelokupnu proizvodnju već otkupili domaći robni lanci. D. Kuštro

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jaja su među prehrambenim namirnicama koje su najviše poskupjele.