Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kultivator Lemken
  • 11.05.2023. 18:00

Novi Lemken kultivator na tri grede - što ga razlikuje od prethodnih modela?

Zupci su raspoređeni simetrično oko ose zatezanja, što doprinosi izuzetno malom gazu i manjem bočnom zanošenju

Foto: Lemken
  • 1.269
  • 108
  • 0

Tvrtka Lemken je tržištu ponudila kultivator Karat 10 na tri grede u nošenoj ili polunošenoj verziji. Od prethodnih modela ga razlikuje što su zupci raspoređeni simetrično oko ose zatezanja, što doprinosi izuzetno malom gazu i manjem bočnom zanošenju. Ovo je posebno važno kada se kultivator koristi sa sustavima za vođenje, a istovremeno osigurava intenzivno miješanje.

Ističu kako ima još poboljšanja. Prošireni su udjeli krila za plitku obradu. Alternativno se uski dijelovi mogu koristiti za duboku kultivaciju. Također su dostupni dijelovi od karbida.

Za ultra plitku obradu koriste se DeltaCut lopatice. Sustav omogućava brzu i jednostavnu promjenu lamela za radne dubine do 30 cm. Centralno podesivi zupci za nivelaciju osiguravaju ravnomjerno niveliranje. Kao opcija su dostupni posebno oblikovani diskovi za izravnavanje, koji daju dobre radne rezultate na teškim tlima. Novi granični diskovi i zupci se mogu sklopiti mehanički ili hidraulički.

Radni zahvat od 3 i 7 m

Zadovoljava različite potrebe

Kultivator se može opremiti s hidraulički podesivim vodećim diskom, što osigurava da se velika količina organske tvari može bolje unijeti u zemljište. Oni su pojedinačno ovješeni na lisnate opruge, a usitnjavaju organsku tvar i razbijaju grube grude zemlje tako da stroj može intenzivno miješati zemlju i raditi bez zagušenja.

Karat 10 ima radni zahvat između 3 i 7 m. Za polunošene modele dostupan je pojačivač vuče i ContourTrack sustav koji osigurava ujednačenu radnu dubinu na brdovitim terenima. Tu je i čitav asortiman LEMKEN valjaka, a može se montirati i drljača za uklanjanje zemlje sa korijena.


Tagovi

Lemken Kultivator Karat 10 kultivator Trogredni kultivator Teška tla


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]