Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kreditiranje agropoduzetništva
  • 08.09.2015. 17:50

Novi kreditni program agro poduzetništva!

Primorsko-goranska županija priprema novi kreditni program "Poduzetnik u poljoprivredi", kojim će se osigurati ukupno 20 milijuna kuna kreditnog potencijala, a korisnicima kredita subvencionirati četiri posto kamata.

Foto: depositphotos.com, vision.si
  • 437
  • 47
  • 0

Primorsko-goranska županija priprema novi kreditni program "Poduzetnik u poljoprivredi", kojim će se osigurati ukupno 20 milijuna kuna kreditnog potencijala, a korisnicima kredita subvencionirati četiri posto kamata, najavili su iz županijske uprave.

Na ukupni iznos dodijeljenih kredita, u proračunu županije treba osigurati 5,26 milijuna kuna za pokriće kamata u razdoblju od 12 godina, što je i maksimalni broj godina za otplatu kredita iz ovog programa, ističu iz županije.

Osiguranje sredstava za subvenciju kamata

Program će se provoditi u suradnji s nekoliko komercijalnih banaka, a javni poziv za korisnike kredit bit će objavljen nakon što Županijska skupština usvoji odluke o osiguranju sredstava za subvenciju kamata, najavljuju iz Primorsko-goranske županije.

Cilj kreditnog programa "Poduzetnik u poljoprivredi" je unapređenje prerade poljoprivrednih proizvoda omogućavanjem povoljnih kredita.

Ulaganje u modernizaciju

Krediti će biti namijenjeni ulaganjima u modernizaciju postojećih pogona, uvođenju novih tehnologija, za proširenje i izgradnju gospodarskih objekata, ulaganja u prerađivačke kapacitete, za prostore za degustaciju i prodaju pretežno vlastitih proizvoda u sklopu vlastitih proizvodnih pogona te za nabavu poljoprivredne opreme ili pojedinih dijelova opreme za preradu.

Korisnici kredita moći će biti mikro, mali i srednji poduzetnici koji imaju sjedište i ulažu na području Primorsko-goranske županije. Prednost prilikom odabira projekata za odobrenje kreditnih sredstava imat će poduzetnici kojima je odobreno sufinanciranje investicijskih projekata iz sredstava hrvatskih ministarstava, odnosno iz Europske unije.

Foto: depositphotos.com, vision.si


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Kreditni program Poduzetnik Poljoprivreda Primorsko-goranska županija Osiguranje sredstava Subvencija Prerada proizvoda Ulaganja Modernizacija Proizvodni pogoni


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P