Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IRRI projekt
  • 29.01.2014. 15:15

Novcem iz EU poljoprivrednici educirani o navodnjavanju

Novcem iz EU 25 poljoprivrednika iz Hrvatske i BiH završilo je edukacije o navodnjavanju

Foto: depositphotos, Stefanov
  • 396
  • 40
  • 0

LAG Srijem je, u Iloku, održala stručni skup i prezentaciju EU projekata koji se provode na području djelovanja ove akcijske grupe. Između ostalog predstavljen je i značajni projekt navodnjavanja IRRI. Ovaj projekt financiran je iz sredstava Europske unije u iznosu od 85% iz IPA II komponente - Prekogranični program, RH i BiH. Ukupna vrijednost projekta je više od 240.000 €, a traje do 10. lipnja 2014. godine.

Nositelji projekta su Općina Lovas, Općina Odžak i partneri, a glavni cilj je doprinos povećanju prinosa u poljoprivrednoj proizvodnji i povećanju prihoda poljoprivrednika u RH i BiH, kao i povećanje suradnje i svijesti o navodnjavanju.

"Unutar provedbe aktivnosti izrađena je Studija o trenutnom stanju u navodnjavanju i Registar navodnjavanja za područje Vukovarsko-srijemske županije u RH i Općina Odžak i Šamac u BiH. U VSŽ se trenutno navodnjava 1.723 ha, a ukupno u prekograničnom području tek 1.825 ha. Tijekom provođenja projekta na 17 polja postavljeni su sustavi za navodnjavanje, od toga 13 polja u RH i 4 u BiH, dok je ukupna vrijednost postavljene opreme više od 682.000 kuna. Ukupno je 25 polaznika iz RH i BiH završilo dvije edukacije o navodnjavanju", istaknula je za Glas Slavonije Anica Panenić, voditeljica projekta. Dodala je kako je također osnovana i regionalna mreža za navodnjavanje.

"Regionalna mreža za navodnjavanje čini interesno udruženje zainteresiranih za daljnji razvoj navodnjavanja s obje strane granice, a ista će djelovati kao prekogranični centar za podršku i osiguranje informacija za cijelu regiju obuhvaćenu IRRI projektom, dok je sam centar smješten u Regionalnom poslovnom centru u Lovasu", naglasila je gđa. Panenić.

Foto: depositphotos, Stefanov764


Tagovi

Navodnjavanje IRRI projekt IPA2 LAG Srijem Anica Panenić Lovas Odžak Ilok

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]