Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 17.03.2009.

Novac za plaće osiguran, danas počinje i sjetva

PPK VALPOVO ZAHVALJUJUĆI POTICAJIMA IPAK KREĆE U PROLJETNU SJETVU

  • 571
  • 28
  • 0

Unatoč crnim prognozama i rastućem skepticizmu u javnosti Valpovštine oko budućnosti Poljoprivredno-prehrambenog koncerna Valpovo d.d., jučer je stigla potvrda da će i ovoga mjeseca novac za plaće 550 radnika biti osiguran te da će proljetna sjetva danas ipak početi prema planu. Sredstva za taj veliki posao ipak su osigurana u posljednji trenutak, potvrdio je jučer predsjednik udruge malih dioničara PPK Valpova d.d., Šimo Orešković, dodavši da je financijska konstrukcija oko početka sjetve najvećim dijelom osigurana s pomoću poticaja te da sukladno prijašnjim dogovorima na najvišoj razini neće biti problema s isplatom plaća.

- No to je u ovom trenutku sve što možemo reći kada je u pitanju poslovanje PPK Valpovo d.d. Osim toga, nemamo drugih saznanja oko razgovora između potencijalnog strateškog partnera tvrtke Žito d.o.o. i države oko budućnosti valpovačkog koncerna, kao ni informacije u kojoj su trenutačno fazi pregovori oko preuzimanja. Ponavljam da je riječ o izuzetno osjetljivoj problematici, za čije će rješenje trebati još vremena, ali vjerujem da čekanje neće biti uzalud i da će postići kvalitetno rješenje na zadovoljstvo Valpova d.d. i Žita d.o.o - optimističan je Orešković.

Isti optimizam jučer se dao naslutiti i u glasu direktora Poljoprivrede d.o.o. Mate Lozića, koji je potvrdio da, ovisno o vremenskim uvjetima, danas treba početi proljetna sjetva, nakon što je na vrijeme provedena prva prihrana na svim ozimim kulturama.
- Jučer smo završavali pripreme za sjetvu šećerne repe i vjerujemo da s ovim vremenskim prilikama danas ne bi trebalo biti više nikakvih prepreka da se krene u proljetnu sjetvu - kazao je Lozić.

Na poljima PPK Valpova kukuruzom će biti zasijano približno 1.195 hektara, suncokretom 360 hektara, sojom 460 hektara, a šećernom repom 203 hektara.

Autor: Lidija ANIČIĆ

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pozdrav s najvišeg virskog vrha Barbenjaka, 116 mnv + 1 metar suhozida ;)
S jedne strane pogled na Pag i Velebit, a s druge na Ist, Molat, Sestrunj.