Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 05.12.2008.

Nova uljara u Metkoviću

Tvrtka Bistrina d.o.o., vlasništvo Zdravka Bazdana i Joze Vićana otvorila prvu uljaru u gradu Metkoviću kapaciteta i do dvije tone na sat.

  • 1.448
  • 67
  • 0

U Metkoviću je otvorena nova uljara, prva u gradu, a treća u dolini Neretve. Modernu uljaru talijanske marke „Pieralisi“ otvorila je predstavnica Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Republike Hrvatske, Dubravka Kutleša-Herljević.

Vrijednost pogona je oko tri milijuna kuna. Prerada ploda masline provodi se u dvije osnovne faze. U prvoj fazi izvlači se komina i voda, a u drugoj fazi čisto ulje, rekao nam je glavni predstavnik tvrtke Pieralisi za Hrvatsku, Rudolf Baltasar.

Uljaru je otvorila tvrtka „Bistrina d.o.o.“, čiji su vlasnici i osnivači Zdravko Bazdan i Jozo Vićan. Uljara će tijekom sezone berbe i prerade maslina zaposliti petoricu razvojačenih hrvatskih branitelja. Kako je ovom prigodom istaknula Dubravka Kutleša-Herljević, ovakav primjer zapošljavanja branitelja trebali bi slijediti i ostali privatni poduzetnici.

Novo otvorena uljara u Metkoviću može na sat preraditi i do dvije tisuće kilograma maslina a Zdravko Bazdan se nada da će masline na preradu dovoziti maslinari iz doline Neretve, Dubrovačkog Primorja te maslinari susjedne Bosne i Hercegovine.

Područna služba HZPSS-a Dubrovačko-neretvanske županije,
Damjan Jovanović, dipl. ing., stručni savjetnik


Izvori

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Danas je na #FAZOS otvorena 1. međunarodna konferencija #A3C posvećena klimatskim promjenama u poljoprivredi ⚡

Tu će od 19. do 22.9. znanstvena zajednica progovarati o ulozi i statusu agrara tražeći inovativne i održive pristupe