Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tvornica
  • 12.07.2013.

Nova tvornica ribe vrijedna 10 mil. eura

Otvorena nova tvornica u višnjanskoj poslovnoj zoni

Foto: J. Prekalj
  • 274
  • 13
  • 0

Čak deset milijuna eura, od kojih će dio sufinancirati Europska unija, vrijedna je nova tvornica u višnjanskoj poslovnoj zoni Milanezi tvrtke S.I.C. iz Vabrige koja se bavi veleprodajom i preradom ribe.

Obitelji Stojnić i Mušković počeli su s radom 1994. kada ih je bilo samo šest, a danas zapošljavaju 65 radnika, uglavnom s Poreštine, od kojih je 49 u pogonu prerade u porečkoj zoni Čimižin.

Planovi su im vrlo optimistični - sljedeći mjesec zaposlit će nekoliko novih radnika, a u jednoj će smjeni, kako doznajemo od predsjednika Uprave S.I.C.-a Ivana Đanija Stojnića, kada tijekom iduće godine investicija bude kompletirana, raditi od 100 do 110 radnika.

Sve to u skladu je s povećanjem obima poslovanja što će omogućiti nova suvremena tvornica površine 6.000 četvornih metara. Sada S.I.C. na godišnjoj razini otkupi i obradi od 2.500 do 2.700 tona ribe, a plan u novoj tvornici kreće se oko 7.000, dok joj ukupni kapacitet prelazi 10.000 tona.

Dnevni kapacitet otkupa ribe kretat će se od 30 do 60 tona, a u slučaju većeg ulova može se otkupiti i sto tona za preradu, objašnjava vlasnik poduzeća.

Zanimljivost ovog značajnog poslovnog pothvata, trenutno među većima u istarskom malom i srednjem poduzetništvu, jest što je prošao na natječaju iz EU-ovog pretpristupnog programa IPARD iz kojeg je odobreno 1,5 milijuna eura, odnosno oko 11 milijuna kuna. Dosad su investirali 55 milijuna kuna, što vlastitih sredstava, što kreditom od HABOR-a.

Ovih dana, ističe Stojnić, očekuju tehnički pregled, a preseljenju u Milaneze iz Vabrige te iz Poreča, gdje je pogon za preradu, nadaju se krajem srpnja.

Autor: T. Kocijančić; Foto: J. Prekalj


Tagovi

Ribari Riba Otkup Višnjan

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]